Отказан Индијан Велс

Први Мастерс у 2020. години, турнир у Индијан Велсу неће се одржати због забринутости од ширења коронавируса у јужној Калифорнији, одлучили су организатори.

Први Мастерс у 2020. години, турнир у Индијан Велсу неће сe одржати због епидемије коронавируса. Локалне власти брину да би вирус могао у великој мери да се рашири и због безбедности играча и навијача се овај догађај отказује.

„У овом тренутку постоји превелики ризик за јавно здравље подручја округа због одржавања великог скупа ове врсте. Није у јавном интересу навијача, играча и околних крајева да се овај турнир одржи. Морамо да заједно заштитимо заједницу од коронавируса“, рекао је Давид Агус, лекар са Универзитета Јужна Калифорнија, са којим су се организатори турнира консултовали.

На турниру, који је требало да почне у уторак, прошле године је било рекордних 475.000 гледалаца и очекивало се да ће у овој години тај број бити надмашен.

„Разочарани смо што се турнир неће одржати, али здравље и безбедност локалне заједнице, навијача, играча и волонтера, спонзора, запослених и свих који су у вези са турниром је најважнија. Спремни смо да турнир одржимо у неком другом термину и трагамо за опцијама“, рекао је директор турнира Томи Хас, пренео је РТС.

На турниру су учешће у појединачној конкуренцији и у дублу најавили Новак Ђоковић и Рафаел Надал, двојица првих на листи најбољих тенисера, а титуле од прошле године требало је да бране Доминик Тим у мишкој и Бианка Андреску у женској конкуренцији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest