Oтказан Међународни сајам пољопривреде због коронавируса у Беранама

Општина Беране и Секретаријат за пољопривреду, туризам и водопривреду обавјештавају пољопривредне произвођаче, грађане и најширу јавност да ове године неће бити организован други Међународни сајам пољопривреде, прехране и домаће радиности, због повећаног здравственог ризика услед пандемије КОВИД-19 вируса.

Планирано је било да се ове године одржи други сајам, са жељом да постане традиционалан, али нажалост, због погоршане епидемиолошке ситуације у Беранама и Црној Гори, исти је морао бити отказан„, казао је секретар Божо Премовић.

Подсјетимо, Општина Беране је посредством ресорног секретаријата, а у сарадњи са Министарством пољопривреде и руралног развоја, 5. и 6. октобра 2019. године, у новој Спортској хали организовала први Међународни сајам пољопривреде, прехране и домаће радиности на којем су учествовали произвођачи из свих крајева Црне Горе и региона. „На тај начин, великом броју посјетилаца и најширој јавности били су представљени како локални, тако и истакнути произвођачи пољопривредних производа, хране и пића из Црне Горе и региона“, подсјетио је Премовић.

У склопу сајма су промовисани тада сви оне који својим радом, знањем и умијећем доприносе развоју црногорске пољопривреде.

„Учесници првог сајма су могли на штандовима да изложе, представе и продају своје производе, као и да омогуће посјетиоцима да пробају и упознају се са њиховим производним асортиманом, казао је општински секретар за пољопривреду и истакао на крају:

Искрено се надамо да ћемо следеће године бити у могућности да организујемо и реализујемо Међународни сајам пољопривреде, прехране и домаће радиности у Беранама, и оправдамо улогу доброг организатора и домаћина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial