Откривено ко је уклонио тробојку на два велика српска празника – Сретење и Ђурђевдан: Начелник ЦБ Пљевља Драган Славуљ признао да стоји иза ове срамне акције!

Вријеме читања 3 минута

Насилно рушење табле у Пљевљима, искључиво због тога што је на њој осликана тробојка, урађено је на крајње конспиративан начин, у ноћним часовима – и то, подсјетимо, на два велика српска празника, што, вјерујемо, не представља никакву случајност

Илустрација: ИН4С

„Табла је дигла толико тензија у граду, нећу да улазим у то, али сам ја иницирао преко Радио-дифузног центра да се та табла склони. Та табла је толико проблема направила у Пљевљима и једноставно је требала да се смакне. Нека ми то замјери ко год хоће, али сматрам да сам на тај начин успио да доста тензија у граду спустим и смирим“. 

Ово су ријечи начелника ЦБ Пљевља Драгана Славуља који је, гостујући на РТВ Пљевља у емисији „Из оштрог угла“, коначно разријешио сумњу јавности ко је – два пута – уклонио популарну пљеваљску таблу са брда Боровац на којој је била осликана тробојка.

Подсјетимо, на великој алуминијумској табли која одавно није била у функцији, а која је стајала као један од симбола града, у моменту „тробојка револуције“, захваљујући прегалништву неколицине ентузијаста, осликана је тробојка.

У сусрет великом српском празнику Сретењу (15. фебруара), у касним ноћним сатима, непознате особе су порушиле чувену пљеваљску таблу. 

Срушена „Табла“ у Пљевљима

Захваљујући инату, упорности и храбрости неколицине Пљевљака, а на велико одушевљење огромне већине грађана, табла је поново подигнута.

Међутим, свега пар мјесеци касније, опет на велики српски празник – на Ђурђевдан (6. маја), табла је по други пут срушена.

Фото: Веселин Драгаш/Фејсбук

Насилно рушење табле, искључиво због тога што је на њој осликана тробојка, урађено је на крајње конспиративан начин, у ноћним часовима – и то, подсјетимо, на два велика српска празника, што, вјерујемо, не представља никакву случајност.

Директни извршиоци овог варварског чина остали су и даље непознати, али захваљујући признању начелника Славуља, закључујемо да је таблу срушио неко од припадника Управе полиције или, пак, лица блиска безбједносном сектору.

„Мијатовић је психички нестабилан, први је напао полицију“: Скандалозне тврдње начелника ЦБ Пљевља Драгана Славуља поводом пребијања младића

Приликом недавне посјете Пљевљима од стране потпредсједника Владе Дритана Абазовића, министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића, в.д. директора Управе полиције Веска Дамјановића и министра екологије, просторног планирања и урбанизма Ратка Митровића, начелник ЦБ Пљевља Драган Славуљ је искористио тренутак да, пред више свједока, покуша да оправда насилничко понашање пљеваљске полиције у ноћи хапшења владике Јоаникија, 13. маја, када су у варварском маниру претукли младића Огњена Мијатовића.

Он је том приликом квалификовао Огњена Мијатовића као лице са „психичким проблемима“, говорећи министру Секуловићу да је он први напао полицију, као и то да у то вријеме није требало да буде на улици без „пратње родитеља“. 

Пљевљаци покренули петицију за разрешење начелиника ЦБ Славуљa, командира Јовића, Бајића и начелника криминалистике Перовића

Овакво понашње пљеваљске полиције и њеног првог човјека испровоцирало је грађане ове општине да покрену петицију за разрешење дужности поменутог Драгана Славуља, али и командирa полиције Милана Јовића и Славенка Бајића, као и начелника криминалистике Ђорђија Перовића. 

У захтјеву који су упутили премијеру Здравку Кривокапићу и министру полиције Сергеју Секуловићу, затражили су хитно разрјешење, истичући да је цијелој јавности добро познато да поменути функционери полиције, умјесто да буду у служби грађана који их плаћају, су најбруталније кршили Устав и законе Црне Горе, те да су штитили бивши криминални режим Мила Ђукановића.

Они су казали да су поменути функционери, континуирани терор и репресију над грађанима Пљваља нарочито интезивирали након дешавања на Тари 26. децембра 2019. године, а поводом изгласавања Закона о слободи вјероисповијести.

ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest