Отворен конкурс за учешће на петом фестивалу црногорске народне пјесме “Старе ноте – нови звуци”

Вријеме читања 2 минута

КИЦ “Будо Томовић” позива заинтересоване вокалне умјетнике и интерпретаторе народне музике да се пријаве на конкурс за учешће на Петом фестивалу црногорске народне пјесме “Старе ноте – нови звуци”, који ће бити одржан 24. и 25. марта 2022. године.

Конкурс за двије фестивалске вечери биће отворен од 11. октобра до 31. децембра 2021. године, пријаве се шаљу на е-маил умјетничког директора фестивала Александра Саше Маговчевића: [email protected], а на исти начин могу се добити и све додатне информације или појашњења. Селекцију извођача и пјесама обавиће стручна комисија коју ће чинити чланови музичког сектора КИЦ-а.

Подсјетимо да ће након четири, врло успјешна и од публике одлично испраћена Фестивала, КИЦ и сљедеће године задржати исти, двовечерњи концепт, па ће учесници прве фестивалске ноћи бити неафирмисани вокални интерпретатори који ће уз пратњу народног оркестра и хора изводити традиционалне, познате црногорске пјесме. Од сљедећег фестивала године старости нијесу ограничавајуће за учешће.
Друго вече фестивала је вече нових, ауторских пјесама, писаних у духу традиционалног црногорског мелоса. Познати умјетници могу представити пјесме које не смију бити раније званично објављење на неком од носача звука. Ако се ради о пјесмама које су настале у ранијем периоду, услов је да нијесу имале вишеструку промоцију у медијима.

ЈУ КИЦ “Будо Томовић” је веома задовољан искораком у начину организовања овог јединственог црногорског музичког фестивала прошле године, јер је направљен помак када је ријеч о умјетничком квалитету Фестивала, али и друштвеном значају који је дат изворној музици и црногорским интерпретаторима, будући да је фестивал одржан двије фестивалске вечери на подгоричком Тргу независности, уз пренос уживо на неколико канала Телевизије Црне Горе.

Више информација – директорица Фестивала, Снежана Бурзан Вуксановић 067075755 и Александар Маговчевић 069 058 855

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest