OTVORENO PISMO JOVANA MEMEDOVIĆA: Nakon otkaza na RTS-u, voditelj objasnio kako je zarađivao

Voditelj Jovan Memedović u jeku je medijske pažnje zbog otkaza koji je dao na RTS-u, posle 30 godina rada na pomenutoj televiziji, a sada se oglasio pismom na svom Instagram nalogu.

– Usred sam snimanja nove sezone „Potere“, a u isto vreme i postprodukciji novih epizoda „Sasvim prirodno“, koje će se emitovati od septembra na istom programu u isto vrijeme. Ja kroz rad govorim i šta mislim i u šta verujem. Sada sam primoran da se na ovakav način obratim mojim gledaocima i poštovaocima moga rada – napisao je Jovan pa dodao:

– Nisam više zaposlen na RTS-u, ali se pomenute emisije koje vodim nastavljaju kao i do sada. Razlog promjene mog statusa je novodoneseni „Etički kodeks“ koji dovodi u pitanje mogućnost rada za privatne produkcije i radnog odnosa u Javnom servisu u isto vreme. Prethodnih 30 godina se radilo drugačije i to je prosto tako. Sada, jedini način da RTS zadrži obe emisije i njihovu ogromnu gledanost bio je da dam otkaz. Emisija „Sasvim prirodno“ se ne može raditi u proizvodnji RTS-a (objasniću zašto), a procjenjeno je i da „Potera“ ne bi bila ista ako bi na moje mjesto voditelja morao da dođe neko drugi, neko ko nije zaposlen na RTS-u – objasnio je Memedović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest