Отворено писмо Предсједнику Србије

Поштовани Предсједниче Републике Србије, Александре Вучићу,

Желимо да изразимо људску захвалност на Вашој искреној и пријатељској бризи за здравље грађана Црне Горе, и да се истим поводом оградимо од неумјерених и малициозних изјава господе из врха црногорског режима, Симовића и Храповића. Стога Вас, као одговоран дио носилаца власти у општини Беране, молимо да занемарите непромишљене и штетне коментаре поменутих режимских мешетара и политиканата.

Сигурно Вам је позната и чињеница да је град Беране предвиђен као центар за збрињавање потенцијално обољелих од корона вируса, што подразумијева реално и одговорно сагледавање укупне ситуације. На беранску болницу се ослања више од стотину хиљада грађана сјевера Црне Горе, уз евидентан дефицит медицинске опреме. И притом са очигледним дискриминаторским односом државних власти према овој опозиционој Општини, што изискује наш још одговорнији приступ према здрављу свих грађана са сјевера Црне Горе.

У таквој ситуацији опрема, коју сте у доброј и хуманој намјери понудили, без икакве политизације сложене здравствене ситуације у региону, потенцијално значи спашавање бројних живота у Црној Гори, те стога не смије бити предметом политичких манипулација црногорских надобудних и неодговорних челника власти.

Тим прије, што је већина европских држава окренута једино сама себи, и манифестује различите облике одсуства сарадње на искорјењивању глобалне пандемије, Ваш гест да одвојите дио медицинске опреме, и да је донирате сјеверу Црне Горе, има и већу тежину, и заслужује поштовање.

Као носиоци законодавне власти у општини Беране, желимо Вас обавијестити да смо спремни да прихватимо донацију, коју сте најавили у име Србије. Јер, првенствено морамо водити рачуна о томе да је наш приоритет вођење бриге о здрављу свих грађана нашег краја, без обзира на њихову политичку, вјерску, националну и другу припадност.

У очекивању Вашег позитивног одговора, на крају још једном изражавамо захвалност на Вашој бризи и осјећају солидарности према грађанима Црне Горе у овом сложеном здравственом тренутку, који може чак и ескалирати и потрајати.

У име групе одборника, одборник ДНП-а у Скупштини општине Беране, Борис Боричић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest