Ову епизоду Мућки је креатор серије забранио

Пратећи животе браће из југоисточног Лондона Дел Боја Тротера (сер Дејвид Џејсон) и Роднија (Николас Линдхерст), ситком је постао велики хит код гледалаца када је дебитовао на ББЦ-ју.

Али док серија осликава допадљив портрет Дел Боја, за Саливана, који је умро 2011. године, речено је да је осјећао да епизода “Роyал Флусх” није тачно приказала његов харизматични лик.

Умјесто тога, Саливан се наводно осјећао као да је Дел Бој у епизоди из 1986. изгледао као снисходљив насилник, те је донио одлуку да се епизода више никада не емитује.

У епизоди “Роyал Флусх”, Родни и Дел Бој одсједају у раскошној кући леди Викторије у Беркширу, која је краљичина друга рођака, након што је Родни склопио пријатељство са аристократом.

Након уживања у опери и одласка на гађање глинених голубова, Дел Бој се наприје током вечере и почиње да се шали на Роднијев рачун.

Говорећи у документарцу Канала 5 “Сецретс анд Сцандалс оф Онлy Фоолс анд Хорсес”, уредник Крис Водсворт је рекао: “То је прилично окрутна, мрачна епизода. Сам Џон је рекао да то није добра епизода. Неких 20 година касније, питао је: ‘Можемо ли било шта да учинимо да учинимо Дела мање одвратним?’”

“Епизода је приказана публици да би се смијала, али мислим да нисмо у потпуности успјели у томе”, признаје Водсворт.

ТВ продуцент Ричард Лато такође каже креаторима програма да је епизода била “окрутно гледање”.

Иако је “Роyал Флусх” објављен на ДВД-у 2005. године, то се наводно десило тек након озбиљне видео-монтаже по Саливановом наређењу, са око 18 минута исјеченог снимка и звука.

“Мућке” су доживјеле седам сезона од 1981. до 1991. године, са више од 12 божићних специјала који су емитовани до 2003. године.

Сер Дејвид Џејсон је недавно рекао да би волио да понови улогу Дел Боја, рекавши за “Сан” у јануару:

“Увијек сам волио Дел Боја, који је тако диван губитник. Волио бих да га поново посјетим, треба ми неко да ми напише сценарио. Веома је важно да је не заборавимо као серију, има огроман број пратилаца, испуњава ту потребу за страшно много људи.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest