Парадоксално стање у Црној Гори

Вријеме читања 2 минута

Демократија не станује у Црној Гори и има неке друге вриједности, јер хапсити неистомишљенике због статуса на друштвеним мрежама због како кажу „ширење панике“, „изазивање страха“ ,а ја бих рекао само од страха  за губитком функције и од страха губитка власти је парадокс у демократској држави.

Предсједник Владе господин Душко Марковић је јуче саопштио: „Ако се појави корона вирус у Црној Гори, забранићемо свако јавно окупљање“. Док министар здравља господин Кенан Храповић доноси сет превентивних мјера: Забрана путовања у најпогођенија подручија, привремена мјера забране уласка, забрана присуства публике на спортским манифестацијама као и пооштрене граничне контроле над путницима који долазе из држава у којима има регистрованих случајева коронавируса.  Одмах након те изјаве грађани Црне Горе масовно су посећивали маркете широм Црне Горе гурајући се у редовима за брашно, уље и шећер.

Па не можемо а да се не запитамо ко је изазвао панику код грађана?! Статуси на друштвеним мрежама, или изјаве министра и предсједника владе?

Ако сте ухапсили Миливоја Брковића-Брџу, због „ширење панике“, зашто нисте хапсили и преводи људе који су куповали храну у огромним количинама и на тај начин „ширили панику“? Илустрација: да полиција буде испред сваког маркета са марицом, и сви који купе преко 25 килограма брашна и преко 5 литара уља у марицу и на информативни разговор, ако смо правични а не селективни то је логичан след догађаја био.

 Шта ћемо са данашњом изјавом директора института за јавно здравље господина Бобана Мугоше, који је казао да ће предложити забрану јавних окупљања обуставити наставу на 15 дана, затворити позоришта, биоскопе као и да ће предложити рад од куће. „Паника“. Ко  је шири? Статуси на друштвеним мрежама или надлежни органи?

 Шта ћемо ако у наредним данима прогласите прве случајеве заражених од корона вируса у Црној Гори? Хоћете ли се извинити Брџи?

Ако сет превентивних мјера заштите које је донијело министарство здравља важе за све грађане Црне Горе питамо се чији је грађанин а предсједник је Црне Горе Мило Ђукановић?

Дакле и када су животи и здравље људи угрожени за Мила Ђукановића законске мјере не важе.

Сметају им литије и шетње,  па короном објављују пријетње, слушајте ме сви сад благо мени, вирус неће на 25º степени, не слушајте ове аветиње настављамо бранити светиње!!!

                                                                                                                        Ј.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest