Парламентарна већина потписала иницијативу за разрјешење Ђукановића

Foto: Pogled

Иницијатива је достављена предсједници Скупштине Црне Горе Данијели Ђуровић.

Парламентарна већина скупила је 41 потпис подршке Предлогу за покретање поступка за утвђивање да ли је предсједник Црне Горе повриједио Устав, односно поступка за разрјешење предсједника Црне Горе. Иницијатива је достављена предсједници Скупштине Црне Горе Данијели Ђуровић.

Вијест је Дану потврдио посланик ДФ-а Јован Вучуровић.

– Предсједник Црне Горе повриједио је члан 95 став 5 Устава Црне Горе јер није позвао на разговоре о мандатару за састав Владе све представнике политичких партије заступљених у у Скупштини Црне Горе, а што је био дужан да учини. Наиме позив нису добиле партије Демос, Уједињена Црна Гора, Права Црна Гора, Радничка партија, и савез грађана ЦИВИС, док је позвана Либерална партија која има једнако мандата као и претходно набројане странке. Такву селективност Устав Црне Горе не познаје-  наводи се у документу.  

Како се додаје, парламентарна већина констатује да Ђукановић тим чином није позвао на разговор ни Миодрага Лекића који је договором парламентарне већине добио подршку 41 посланика да буде мандатар за састав нове Владе Црне Горе, а који је као предсједник партије Демос њен представник што је јасна повреда највишег правног акта. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest