„Патриота“ Вељовић задовољан изјавама свједока, очекује ослобађајућу пресуду

Саслушањем свједока у Основном суду на Цетињу настављено је суђење савјетнику предсједника државе за безбједност и бившем директору Управе полиције Веселину Вељовићу. Вељовић је осумњичен да је 5. септембра на Цетињу починио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, током протеста против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Фото: Портал РТЦГ

Вељовић је саопштио да је након данашњег рочишта задовољан, јер је 15-ак овлаштених полицијских службеника који су саслушани остало при раније изнијетим изјавама.

“То је оно што је важно, јер нико од свједока није изјавио да сам починио било које дјело које се може окарактерисати инкриминисаним. То је и у складу са претходним рочиштем, гдје је један од свједока који је добио статус оштећеног, изјавио да га ниједна моја радња није угрозила. Вјерујем да ће све то допринијети да судија донесе једину могућу пресуду. Нејасно је инсистирање тужиоца у правцу одрживости оптуженог предлога, јер мислим да нема утемељене у истинитим чињеницама”, рекао је Вељовић.

Вељовићев бранилац адвокат Никола Мартиновић се захвалио директору Управе полиције који је, како је казао, омогућио да се позвани свједоци појаве на суђењу.

“Ја сам прошли пут саопштио да имамо опструкције да се свједоци појаве, али данас су саслушани сву полицијски службеници које је предложило Тужилаштво. Након изјаве свих свједока данас смо да кажем дошли на чистац, јер су сви свједоци потврдили да је кретање Вељовића били условљени кретањем масе, а не његовом намјером да некога увриједи или нападне полицајаце. Оно што је за мене најважније је да ниједан од свједока ни код тужиоца, а ни данас није изјавио да се осјећа оштећеним због дјеловања Веселина Вељовића”, истакао је Мартиновић који је закључио да очекује да ће његов брањеник бити ослобођен оптужби.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest