Павићевић (ЦИВИС): Разговор или ближа сарадња са ДПС-ом ниједног тренутка неће аболирати непочинства које је ДПС кроз 30 година власти урадио!

Вријеме читања 2 минута

Предсједник Савеза грађана ЦИВИС Срђан Павићевић оцијенио је за ТВ Вијести да модел мањинске владе који је коалиција “Црно на бијело” предложила данас не изиграва изборну вољу грађана од 30. августа 2020. године.

-Како неко може да изигра вољу бирача ако спроводи своју политику- упитао је Павићевић.

Он је истакао да је било за очекивати да ће њихов данашњи иступ бити увод у жустру полемику на црногорској политичкој сцени.

-Очекивано је било да ћемо имати реакције комплетне палете од екстремо једне до екстремно друге стране. Сматрам да је ово прва реакција и да ћемо у будућим данима разговарати и виђети шта ћемо постићи. Наше намјере су крајње добре, транспарентне, очигледне. Не видим разлог да се било ко плаши развоја ситуације која је мимо воље грађана и мимо воље и контроле политичких актера- рекао је Павићевић.

Павићевић сматра да у ДПС-у има пуно здравих снага који размишљају на нормалан начин.

-Разговор или ближа сарадња са ДПС ниједног тренутка неће аболирати непочинства које је ДПС кроз 30 година власти урадио. Разговори с ДПС нису доведени до нијансе у којој смо сигурни шта ће ДПС да уради. И ако будемо разговарали са ДПС-ом мало конкретније, људи врло често мијешају разговоре са коалирањем. Разговори су разговори, а односи партнерски су односи партнерски. То су потпуно двије различите ствари. До сада су моје колеге из УРЕ у пар наврата имали разговоре који нису били превише озбиљни, дубоки, али имају назнаке- рекао је Павићевић.

ДФ је искусан и свјестан да је мањинска Влада добра идеја

Лидер ЦИВИС-а је увјерен и да би ДФ могао подржати мањински модел Владе.

-Што се тиче колега из ДФ, убијеђен сам да се ради о великим зналцима политичке игре и уопште политике. Знам да је искуство на њиховој страни и да су веома свјесни да је ово једна добра идеја-рекао је Павићевић.

Мањинска влада прелазно рјешење

“Сматрамо да би избори паралисали државу на пола године до годину дана, изложили је беликим економским издацима, а да би се послије тих избора ствар довела де факто на исто стање као и данас. Имали би исте протагонисте, приче и дилеме и морали би поново да сједнемо за исти сто”, навео је Павићевић.

Потребан нам премијер који зна да руководи кризним ситуацијама

Он није одговорио на питање ко би могао да буде премијер мањинске владе.

-Све су опцијје на столу. Има способних људи. Треба дати позицију у руке човјеку који ће бити свјестан, озбиљан, искусан, зналац овог посла и ко зна да руководи кризним ситуацијама као што је ова о којој се Црна Гора налази- рекао је Павићевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest