Пентагон: У Европи се налази 100.000 америчких војника

Фото: Pixabay

Према његовим ријечима, САД желе да Украјина буде цијела, да се поштује њен суверенитет и да Русија напусти територију те земље

Фото: Pixabay

Портпарол Пентагона Џон Кирби изјавио је да се у Европи налази 100.000 америчких војника, али да се не искључује могућност слања додатних снага, уколико то чланице НАТО желе или им је потребно.

Чинимо све што можемо да помогнемо савезницима. Имали смо 80.000 војника у Европи, а сада их је 100.000, рекао је Кирби у онлајн обраћању медијима.

 – Наш циљ је да Украјина побиједи у ничим изазваној инвазији руских снага. Нико сада не може да зна како ће изгледати крај рата, изјавио је Кирби.

Према његовим ријечима, САД желе да Украјина буде цијела, да се поштује њен суверенитет и да Русија напусти територију те земље.

Како изгледа побједа, то мора да одлучи предсједник Украјине Володимир Зеленски, навео је Кирби.

Он је изјавио да се руске снаге прегрупишу и повлаче у област Донбаса и на југоисток Украјине.

Јединице из околине Кијева се повлаче ка Бјелорусији и Русији и очигледно је да се прегрупишу за акције на истоку и југу Украјине, рекао је Кирби.

Он је навео да би средином мјесеца требало да буду комплетирана два пакета помоћи Украјинцима, у вриједности од 800 и од 100 милиона долара.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest