PES: Korumpirani DPS nam nije partner, mjesto im je u opoziciji

Foto: Jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans

Izmišljotine određenih propagandnih glasila i propalih političara koji pokušavaju da PES povežu sa DPS-om apsolutno su neutemeljene konstrukcije, kojima se pokušava diskreditovati naša partija, saošteno je danas iz Pokreta Evropa sad.

“Upravo je PES partija koja nije imala nikakve aranžmane sa DPS-om, za razliku od mnogih drugih. DPS se čak udružio sa predstavnicima ZBCG-a i URA-e u pokušajima da spriječi lidera PES-a da kao pobjednik izbora uopšte i dobije mandat za sastavljanje nove Vlade. To je onaj isti DPS koji je nezakonito u DIK-u osporio kandidaturu Spajića za predsjedničke izbore. Takođe, to je partija koja je protiv našeg Pokreta širila neistine, a prema građanima Crne Gore sprovodila razne vrste diskriminacija i političkog progona”, navode u saopštenju.

PES, kako navode, upravo zastupa one građane, koji su na demokratski način takvu politiku poslali u prošlost.

“DPS je organizacija koja se i dalje nije ogradila od korumpiranih i nezakonitih djelovanja svojih funkcionera. Zato korumpirani DPS nije partner Pokretu Evropa sad. Naša organizacija i korumpirani DPS su dva suprotna pola političke scene”, ističu oni.

Partija koja je, kako kažu, vodila Crnu Goru trideset godina je “uspjela” da potjera iz naše zemlje preko sto hiljada stanovnika, da opustoši privredu i namjerno razvlači pregovore sa Evropskom unijom, po čemu smo rekorderi.

“DPS nikad nije imao cilj da Crna Gora bude uspješna, već da se samo pojedinci iz ove partije obogate na račun države, dok su permanentno dijelili narod i pričali o patriotizmu. Stoga, mjesto DPS-a u opoziciji je neminovnost, a mnogim funkcionerima DPS-a i optuženička klupa zbog svih nezakonitosti koje su sprovodili”, zaključeno je u saopštenju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest