PES PODGORICA: Milatovićevi odbornici traže izgovor da bi se udružili sa DPS-om

Foto: Jutjub printskrin/ RTCG - Zvanični kanal

Konstatacija Pokreta za Podgoricu da je “dogovor i dalje daleko”, iako je ostalo da se samo formalizuje već postignuti usmeni dogovor i pretoči u sporazum, upućuje na zaključak da ovaj odbornički klub ne želi, niti je želio dogovor, saopštili su danas iz podgoričkog odbora Pokreta Evropa sad.

Kako ističu, očigledno je da je odbornicima Jakova Milatovića bliža inicijativa opozicije za rušenje gradske uprave u Podgorici od dogovora sa postojećom većinom u Glavnom gradu.

“To i ne čudi ako imamo otvorenu saradnju predsjednika države i opozicije na državnom nivou. Iako je PES pokazao veliko strpljenje u pregovorima i prihvatio sve racionalne zahtjeve radi političke stabilnosti, odbornici Pokreta za Podgoricu, nakon nekoliko dana prolongiranja kao razlog za promjenu mišljenja navode neodgovorno ponašanje dijela PES-a na prethodnim sastancima“, kažu u PES-u.

Dodaju da je, nakon svega, građanima mnogo jasnije ko je zapravo neodgovoran i ko izbjegavanjem da potpiše sporazum, koji upravo sadrži zahtjeve Pokreta za Podgoricu, samo traži izgovor da bi se udružio sa DPS-om i ostalim opozicionim partijama.

“Međutim, kako su građani Podgorice već u nekoliko izbornih procesa DPS i njima bliske partije ubjedljivo pobjeđivali, slično će se desiti i na budućim izborima”, napominju u Pokretu Evropa sad.

Kako kažu, izborni poraz onih koji poslije svega godinu dana rada nove gradske uprave žele da vrate DPS na vlast takođe će biti ubjedljiv, jer građani ne praštaju da se neko na ovaj način igra sa ukazanim povjerenjem.

“Istovremeno, to će biti prilika i da se predsjednik države uvjeri u težinu svog izbornog legitimiteta, nakon što njegovi odbornici, zajedno sa opozicijom, sruše aktuelnu većinu u Podgorici”, zaključuju u PES-u.

Pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest