Петковић: Да се удружимо и одбранимо своје општине

Вријеме читања 2 минута

У склопу разговора са интерно расељеним лицима са простора Kосова и Метохије, директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић обишао је Kраљево.

Фото: Printscreen

Петковић је са нашим народом који је расељен разговарао о важности изласка на локалне изборе и јединственој подршци Српској листи која једина има подршку званичног Београда. Са њим скупу су присуствовали и градоначелник Kраљева др Предраг Терзић, начелник Рашког округа Небојша Симовић, председник Општине Рашка Игњат Ракитић и председник Општине Врњачка Бања Богдан Ђуровић.

Петковић им је пренео подршку и поздраве председника Србије Александра Вучића и упознао их и са досадашњим током дијалога у Бриселу, као и недавним једностраним и насилним акцијама Приштине.

„Драги пријатељи, знам да сте стицајем различитих недаћа морали да напуштате простор Kосова и Метохије и да сте у Kраљеву данас свили своје гнездо. Али добро знам, да су вам срце и душа уз вашу Метохију, уз ваше Поморавље, уз ваше Штрпце, ваш север Kосова и Метохије, јер су ту наши корени и наше порекло. Зато вас зовем да се одазовете позиву ваше државе, да се окупимо, да се удружимо и заједнички изађемо на изборе у недељу 17. октобра и одбранимо своје општине у којима смо већина. Ако су Албанци знали деценијама да се држе заједно и удружују против нас, време је да и ми знамо шта су наши интереси, а они су да јединствено подржимо Српску листу, јер само она заступа српске интересе. Сви ови који наступају самостално и против наше Српске листе иду на руку Приштини“, истакао је Петковић. 

Петковић је навео да ће тога дана на Kосову и Метохији бити присутни бројни представници међународне заједнице, што ће додатно гарантовати безбедност онима који желе да оду и искористе своје бирачко право.

Претходно, Петковић је са сарадницима обишао наше интерно расељене у Смедереву, Јагодини и Kрагујевцу.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest