Петковић: Једино културно наслеђе Косова* је кућа нацистичког колаборационисте

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас да светиње Српске православне цркве у покрајини припадају Србији и истакао да је на Космету срушено више од 135 светиња међу којима и оне које су на Унесковој листи светске културне баштине

Петар Петковић

Одговарајући на Твитеру министру културе привремених приштинских институција Хајрулаху Чекуу који је рекао да су православне цркве у покрајни „благо Косова*“ и да се на рестаурацији куће нацисте Џафера Деве у јужном делу Косовске Митровице ради да би служила заједници, Петковић је навео да је „једино културно наслеђе Косова* кућа нацистичког колаборационисте“.

„Тачно је Хајрулах Чеку да је ваше културно наслеђе кућа нацистичког колаборационисте Џафера Деве и да су се УН и ЕУ повукле из њеног обнављања. Светиње СПЦ на Косову и Метохији припадају Србији и имају много везе са вама јер сте их срушили више од 135, међу којима и оне на Унесковој листи“, написао је Петковић.

На тврдњу Чекуа да власти у Приштини имају „један од најнапреднијих модела у свету за заштиту православног културног наслеђа“, Петковић је подсетио на скрнављење православних верских објеката у покрајини.

„Најнапреднији модел заштите православне баштине“?! По томе, Храм Христа Спаситеља у Приштини је у графитима, Самодрежа је претворена у тоалет и забранили сте обнову Архангела. Да не спомињем враћање земљишта Високим Дечанима“, закључио је Петковић, пренео је Танјуг.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest