Пљевљаци одлучни у одбрани светиња

Саопштење за јавност Демократске народне партије

Предсједник Демократске народне партије и члан предсједништва Демократског фронта Милан Кнежевић обишао је у суботу већи број домаћинстава на подручју општине Пљевља гдје је са мјештанима разговарао о актуелној ситуацији, са посебним акцентом на теми одбране статуса једине историјске и канонске Српске православне цркве у Црној Гори са својим епархијама и заштите њене имовине.

У разговорима, у којима је учествовао и предсједник ОО Демократске народне партије Пљевља Владислав Бојовић,  пружена је снажна подршка јединству Српске православне цркве и констатовано велико расположење и спремност вјерујућег народа да се Црква, уз још снажнији отпор вјерника одбрани од покушаја укидања, прогона и отимања њене имовине. Са задовољством је саопштено да се на примјеру Пљеваља јасно види да народ неће одустати нити посустати у настојању да очува своју Цркву и православни дух Црне Горе и да ће истрајати у својим захтјевима. Посебно је наглашена чињеница да Црна Гора нема ближе државе од Србије и снажно подржан став да не треба да буде никаквих договора са властима док се не повуче Закон о слободи вјероисповијести, који је превасходно уперен против Српске православне цркве.

У разговору са предсједником ДНП-а Миланом Кнежевићем мјештани Гука, Какмужа, Великих Крћа и Брвенице исказали су своје осјећање огорчености због тога што је, након пљачке и пустошења ресурса на сјеверу и у амбијенту велике незапослености и лошег економског стандарда већине грађана, власт кренула још и да укида Цркву и отима њену имовину.

Указано је и на чињеницу да је вјерујући народ у Пљевљима и широм Црне Горе деценијама и вјековима уназад даривао своју имовину Српској православној цркви са циљем да та имовина за сва времена само њој припадне, а не држави или било којој владајућој структури.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest