Почела ОТИМАЧИНА имовине СПЦ у Црној Гори: У Пљевљима продају црквену воденицу стару 500 година

Осамнаест одборника коалиције ДПС-СД-БС усвојило одлуку о продаји дела земљишта и старе воденице старе 500 година која припада Манастиру Св. Тројице

 Фото М. Дробњак

Фото М. Дробњак

Осамнаест одборника коалиције ДПС-СД-БС усвојило одлуку о продаји дела земљишта и старе воденице старе 500 година која припада Манастиру Св. Тројице из 16. века – написао је на свом Фејсбук профилу одборник Демократа у СО Пљевља Никола Ровчанин.

Он наводи да нису помогле ни аргументоване дискусије, указивање на недостатак процедуре, али ни молба Владике Атанасија.

Подсећамо, владика Атанасије се данас обратио молбом одборницима СО Пљевља:

„Господине Председниче, Господо пљеваљски одборници, Захваљујем Вам се што сте са пажњом примили наше писмо и још једном молитвено позивам и апелујем на вашу савест да не изгласате продају манастирске воденице. Заклињем вас Светом Тројицом и гробовима ваших славних предака да данас станете у одбрану Манастира Свете Тројице и његове имовине. Учините то због своје деце. Усрдно се молећи Господу да у миру дочекамо и прославимо празник Свете Тројице шаљем вам Наш архијерејски благослов“.

„Указивали смо да ће на црквеној имовини отварати коцкарнице и кафиће. Ево и у пракси!“

Извор: novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest