Почело Треће издање International Fashion Festivala – Green Edition – Порто Монтенегро 2021

Треће издање International Fashion Festivala – Green Edition – Порто Монтенегро 2021. отворено је у петак на новој локацији Jetty 2 ревијама словеначког бренда ,,Lisca“ и црногорске креаторке Маје Павићевић.

Пандемија Короне је иницирала глобални покрет са циљем одрживости и бриге за планету и наш опстанак на њој. Модна индустрија је можда чак индустрија која се највише придржила овом покрету. Сви овогодишњи модни догађаји у некој форми промивишу одрживост, а велики број креатора се већ бави или делимично, или у целости одрживом модом.

МАЈА ПАВИЋЕВИЋ

Атеље Маја Павићевић постоји 3 године, али модна прича коју презентује се темељи на вишедеценијским бављењем овим темама. Прва самостална модна колекција, приказана је у јесен 2018. године у хотелу Хилтон у Подгорици, у организацији Модне агенције Фабрика. Друго представљање је услиједило након годину дана у оквиру модне манифестације Montenegro Fashion Week, одржане на Имању Књаз, такође у Подгорици.

Фото: Mediabiro

Све је почело тако што је Маја креирала одевне предмете које је и сама носила, као и жене блиске њој.

Маја је изузетним талентом и залагањем иако више из хобија него професионално, постигла сјајне резултате у креирању уникатне модне приче, која се темељи на квалитетним материјалима и високо професионалној изради. Сваки одевни комад је употпуњен ручним радом, са посебном пажњом на сваком детаљу.

Фото: Mediabiro

Осим што су ручно рађени, треба напоменути да су сви модели уникатни и да нити један презентовани модел није могуће поновити. У свом модном опусу, Маја је као велики поштоваоц класике стварала и креирала за модерну, савремену пословну жену, истичући њену женственост. Водећи се чињеницом да брз начин живота намеће учестале промјене, до сада је стварала безвременске модне комаде које свака успјешна жена треба имати у својој колекцији.

С почетком рада на новој колекцији, родила се жеља да изађе из сопственог калупа и прикаже другу страну своје креативности и маште. Кренула је у нову авантуру и раду на вечерној, елегантној модној причи.
У међувремену, суочени са тренутном ситуацијом у свијету и другачијим начином живота, мода је своје границе поставила на намјенској одећи која постаје нова нормалност.

Фото: Mediabiro

Међутим, у нади да ћемо се ускоро вратити нормалном животу на какав смо навикли и гледајући из позитивног угла, креирала је вечерњу колекцију у духу модерне, слободне и смјеле жене.

LISCA

Lisca је словеначка компанија за доњи веш која 60 година производи доње рубље и купаће костиме. Као таква је била највећа компанија у бившој Југославији, а тренутно је једно од највећих у Европи.

Lisca је синоним за оптимално уклапање модерног женског изгледа, који једном може бити романтичан, други пут заигран или чак одважан и заводљив, али увек са пуно шарма и стила.

Фото: Mediabiro

Доње рубље Lisca дизајнирано је за жене које знају шта желе од њега. Намењен је женама које желе уживати у ношењу и удовољити себи и другима, савршеним комбинацијама, квалитетом, израђен од природних материјала И пре свега удобан.

Lisca има актуелан, спортско-елегантан и женствен концепт. Романтично женствени стил за жене, које знају шта желе. Доње рубље за њих је суптилан додатак, који може позитивно утицати на њихов свакодневни дух.

Производе колекције за две сезоне (пролеће / лето, јесен / зима), али имају и сезонске серије, базиране на основним колекцијама са сезонским додавањем боја.

Бренд Lisca је синоним за оригиналност дизајна, врхунски квалитет производње, проверену моду, као и доступност цјена. То је модеран и врло женствен бренд доњег рубља, купаћих костима и блуза.

Фото: Mediabiro

Cheek бренд је дизајниран за младе жене које прате моду, које траже мултифункционално доње рубље са карактеристикама горње одеће, тако да се може носити испод горње одеће или као горња одећа.

Директорица модне агеније ,,Фабрика“ Весна Мандић истакла је да је задовољна што су успјели ове године да одрже трећи Интернационални модни фестивал.

– Вечерас смо гледали двије дивне колекције – ,,Lisca“, не само словеначка, него можемо рећи и свјетска компанија. Имају продају у више од 60 земаља свијета, приказали су дивну, најновију колекцију, а Маја Павићевић је доказала да са овом колекцијом с којом се вечерас приказала, може да оде на ревију у највећим свјетским центрима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest