ПОЧИЊУ ПРЕГОВОРИ О НОВОЈ ВЛАСТИ


Кривокапић усагласио платформу и тим са политичарима
Наредних дана почињу разговори са Бечићем и Абазовићем


Лидери Демократског фронта Андрија Мандић, Милан Кнежевић и Небојша Медојевић дали су сагласност носиоцу изборне листе коалиције “За будућност Црне Горе” Здравку Кривокапић да почне разговоре око формирања будуће власти са колегама из савеза “Мир је наша нација” и “Црно на бијело”, потврђено је “Вијестима”.

Кривокапић је јуче разговарао са њима и са предсједником Социјалистичке народне партије Владимиром Јоковићем јер се очекује почетак преговора са Алексом Бечићем и Дританом Абазовићем око формирања нове власти.

Из Кривокапићевог тима “Вијестима” је саопштено да је са лидерима коалиције одржао састанак на коме је, како се наводи, дефинисан преговарачки тим и установљена платформа на основу које ће се преговарати са коалиционим партнерима из остале двије побједничке коалиције. „Сви учесници данашњег разговора су увјерени да ће преговори отпочети ускоро и успјешно се окончати, у складу са очекивањима грађана Црне Горе“, наводи се.

Један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић рекао је синоћ за Н1 Србија да је “сада најважније формирати снажну владу која има јаку политичку вољу”. Он је изразио наду да ће албанске и бошњачке странке ући у нову владу.

“Данашњи разговори које смо имали указују да је то веома реално”, рекао је Медојевић, који је казао да ставови које он износи нису услов за формирање нове власти.

Говорећи у контексту потребне борбе против криминала и корупције, Медојевић је синоћ наговијестио да очекује да буде дио нових институција: “Уколико ја будем водио неку линију за борбу против организованог криминала, медији ће бити моји савезници”, казао је он за Н1 Србија.

Он је објаснио да Кривокапић ради са сарадницима, а лидери ДФ-а у позадини, како би се направило међусобно повјерење јер је опозиција годинама међусобно “ратовала”. Кривокапићев савјетник Срећко Црногорац рекао је да лидери ДФ-а неће довести у питање споразум који су Кривокапић, Бечић и Абазовић потписали и тиме успорити формирање владе. “Лидери Фронта су часни људи који се држе својих ријечи”, рекао је Црногорац у јутарњем програму ТВ Вијести.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial