Полицајац Љубо Миловић побјегао из државе, а СДТ га није ни саслушао?

Вријеме читања 3 минута

Више извора из Управе полиције и безбједносног сектора почетком јуна казали су за да је Миловић напустио државу – у јеку истраге којом се испитују његове конекције са организованом криминалном групом кавчани и укљученост у шверц кокаина, преносе Вијести

Фото: Либертас

Управа полиције већ петнаест дана не одговара на питања Вијести – да ли је из Црне Горе побјегао њихов службеник Љубо Миловић (39) који је наводно повезан са кавачким криминалним кланом.

Више извора из Управе полиције и безбједносног сектора почетком јуна казали су за Вијести да је Миловић напустио државу – у јеку истраге којом се испитују његове конекције са организованом криминалном групом кавчани и укљученост у шверц кокаина.

Та информација, међутим, није званично потврђена у Управи полиције.

Ту безбједносну институцију Вијести су 6. јуна питале да ли је Миловић напустио Црну Гору, ако јесте када и на ком граничном прелазу.

Миловић је у жижу јавности доспио почетком маја када је портал Либертас објавио дио транскрипата са криптоване Скy ЕЦЦ апликације и фотографије.

Међу објављеним фотографијама је и она на којој су Миловић, син донедавног помоћника директора Управе полиције Зорана Лазовића – Петар Лазовић, полицајац Небојша Бугарин, затим кавчани Вељко Беливук звани Веља Невоља, Марко Миљковић звани Месар и одбјегли шеф те организоване криминалне групе Радоје Звицер.

Она је дио документације коју је Еуропол у јулу 2021. године доставио Специјалном државном тужилаштву (СДТ) као доказ да су Лазовић, Миловић и Бугарин радили за кавачки криминални клан.

Настала је највјероватније у ресторану “Граховац” и то 21. јануара прошле године, када је у Црној Гори наводно спријечена ликвидација Беливука и Миљковића. То је било три мјесеца након што су Беливук и Миљковић у Даниловграду, како се сумња, убили шкаљарца Дамира Хоџића и његовог зета Адиса Спахића.

Из Управе полиције раније нијесу жељели да одговоре на питања да ли су Миловић, Лазовић и Бугарин били на тајном задатку са члановима кавачког криминалног клана – фотографисали се са њима, размјењивали оружје и поклоне. Без одговора остало је и питање ако су били на тајном задатку ко их је послао и на основу ког закона, с обзиром на то да због укинутих одредби полиција годинама није могла да у раду користи прикривене исљеднике.

Ниједна безбједносна институција до данас није саопштила да ли су Миловић, Лазовић и Бугарин саслушани у истрази поново отвореној након текстова објављених на порталу Либертас.

Тај портал почетком маја објелоданио је комуникацију коју је, под ником Јуниор, млађи Лазовић водио са Борном (Звицером) преко криптоване Скy апликације.

Ипак, ни након тога Управа полиције није одговорила на питања Вијести о комуникацији млађег Лазовића са наводним вођом кавачког криминалног клана, а питања су им послата још 5. маја 2021. године.

Први дио доказа Еуропол је Специјалном државном тужилаштву доставио у јулу 2021. године, а 18. октобра из агенције Европске уније за спровођење закона стигла је нова пошта.

У свим тим документима транскрипти су разговора са Скy апликације које су међусобно водили чланови црногорских организованих криминалних група, као и фотографије које су размјењивали и преписка гласовних порука.

Од тада, “Вијести” су на готово свим конференцијама Специјалног државног тужилаштва и Управе полиције питале да ли је утврђено ко су Кардинал, Комита и Јуниор, али и ко је са врхом кавачког клана ручао на Грахову. Конкретни одговори никада нијесу добијени.

Подаци Еуропола, а које је објавио портал Либертас, показују да су заштиту Беливуку и Миљковићу за вријеме вишедневног боравка на Црногорском приморју, пружали Лазовић, Миловић и Бугарин, за које се вјерује да су са њима учествовали у међународном ланцу допремања кокаина из Еквадора, шверцу оружја, цигарета…

Вршитељка дужности врховне државне тужитељке Маја Јовановић недавно је, у интервјуу Вијестима, казала да разумије пажњу јавности за тај и друге предмете, појаснивши да је тај предмет веома обиман.

”У конкретном предмету достављено нам је више од 700.000 порука, текстуалних и гласовних, што је само дио документације која мора да буде прегледана и анализирана. Само гласовне поруке трају око 30 секунди. За све то потребно је вријеме, а специјални тужиоци са својим специјалним истражним тимовима даноноћно раде на анализама те документације. Уз то, раде и на другим предметима.

Извор: Вијести

One thought on “Полицајац Љубо Миловић побјегао из државе, а СДТ га није ни саслушао?

  1. Vazno da je on sa Zvicerom napravio lukx hotel u Grahovu. Bar tako kau grahovljani a oni znaju. N8je Grahovo velegrad nego selo. Neka taj Milovic bio firotinja hvala bogu dase na prah obogatio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest