ЦАРЕВИЋ ПОНИШТИО СВА РЈЕШЕЊА ДОНЕСЕНА У ВРИЈЕМЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ ДИВАНОВИЋА


Царевић чешља дозволе за градњу
Према наредби у коју су “Вијести” имале увид, Царевић је образложио да је све одлуке издало неовлашћено лице и да их треба преиспитати

Фото: Вук Лајовић

Градоначелник Будве Марко Бато Царевић (ДФ) поништио је сва рјешења главног градског архитекте донесена од краја јула до 25. септембра, чиме је практично зауставио градњу 50 стамбених и апартманских објеката за које су инвеститори добили зелено свјетло бивше администрације Николе Дивановића (ДПС).

Према наредби у коју су “Вијести” имале увид, Царевић је образложио да је све одлуке издало неовлашћено лице и да их треба преиспитати.

Дивановић је 21. јула смијенио дотадашњег в. д. главног градског архитекту Владана Стевовића, кога је крајем маја именовао Царевић, и на његово мјесто именовао дугогодишњег урбанисту Младена Ивановића.

“Вијестима” је у Служби градског архитекте да је Ивановић издао 21 рјешење о сагласности.

Ивановић је на дужности био од 21. јула до 25. септмебра, када га је Царевић смијенио, заједно са још неколицином функционера ДПС-а које је именовао Дивановић.

Ивановић је именован 21. јула за за вд главног градског архитекте, након што је 3. јула Управна инспекција ванредним инспекцијским прегледом утврдила да Стевовић не испуњава законске услове.

Имајући у виду да се Ивановић, како стоји у рјешењу, налази у радном односу у Општини Будва те да испуњава услове, именован је за главног градског архитекту.

Локална Скупштина је у међувремену поништила све одлуке тадашње одборничке већине – ДПС-а, СД-а, Црногорске и Стевана Джаковића, почев од именовања потпредсједника Општине до смјене и избора одбора директора и савјета у општинским предузећима и установама.

Да ће поништити све одлуке које је Дивановићева администрација донијела током двоипомјесечног управљања Будвом, Царевић је потврдио и првом наредбом коју је донио – поништење свих одлука главног градског архитекте и преиспитивање сваког рјешења којим је дата сагласност на будуће зграде, апартманске комплексе, виле и привремене објекте.

Царевић је на мјесто главног градског архитекте вратио Стевовића, коме је наредио да започне преиспитивање свих тих одлука.

Ријеч је о веома “шкакљивој” одлуци Царевића, имајући у виду да је грађевински бизнис већ пуне двије деценије најуноснији посао, у коме се “врте” милионске своте…

“Наредба главном градском архитекти Владану Стевовићу да на основу одлуке Скупштине општине поништи сва рјешења главног градског архитекте издата у периоду од 21. јула до 25 септембра, јер су издата од стране неовлашћеног лица“, наводи се у наредби Царевића у коју су “Вијести“ имале увид.

Он је наложио Стевовићу да поново одлучује о рјешењима која су поништена.

“Као да су поступци прекинути дана 3. јула, када рокови престају да теку, а налаже се наставак даном уручења наредбе“.

Царевић је нагласио да наредбу треба спровести без одлагања.

Из његовог кабинета саопштено је “Вијестима” да је у току спорног периоду дата сагланост на 60 идејних рјешења.

“Под лупом ће се наћи посебно оне сагласности, које су издате, а које су годинама биле спорне и на које зелено свјетло нијесу дали ни Стевовић, а ни претходна главна градска архитектица Ана Самарџић“.

Дивановићева администрација одобрила је градњу два стамбена комплекса у Бечићима, туристичком комплексу у Каменову, на Црвеној главици, али и за још неколико објеката које ће бити предмет поновног поступка.

Остаје да се види како ће оваква наредба да буде спроведена, имајући у виду да су многа рјешења о давању сагласности постала правоснажна.

Сви инвеститори мораће ипак да “дођу у Општину“, јер морају да закључују уговоре о комуналијама, добију сагласности од општинских предузећа, а локална управа могла би да их опструира ако се супроставе одлуци нове-старе будванске власти.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest