Potvrđena optužnica protiv Slavka Stojanovića

Foto: Jutjub print skrin/ Vijesti Online
Vijeće Višeg suda u Podgorici je potvrdilo optužnicu koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv bivšeg direktora uprave policije Slavka Stojanovića, za krivična djela zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Vijeće je utvrdilo da ne postoje greške niti nedostaci u optužnici i da ona sadrži sve elemente koje mora da sadrži po zakonu, ali i da ne postoje razlozi za obustavu postupka po osnovu kontrole optužnice i za odbacivanje optužnice, već da iz dokaza prikupljenih u istrazi proizilazi da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, dok se ni njegov branilac nije protivio potvrđivanju optužnice”, navodi se u saopštenju SDT-a.

Stojanović je uhapšen 18. novembra prošle godine, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj u vezi sa švercom cigareta.

On je na mjestu direktora Uprave policije bio od 2013. do 2018. godine, a tokom njegovog mandata je u sukobu kriminalnih klanova ubijeno više desetina osoba.

Stojanović je penzionisan 2021.godine.

Ovo je drugi bivši direktor policije Crne Gore koji je uhapšen u posljednjih šest mjeseci.

Prethodno je u julu 2023. godine uhapšen Veselin Veljović, koji je u pritvoru osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije, zloupotrebu službenog položaja i krijumčarenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest