Потврђено из Управе полиције: На Белведеру било употребе оружја у односу на полицију!

Вријеме читања < 1 минут

На Белведеру, 5. септембра на дан устоличења митрополита МЦП Јоаникија у Цетињском манастиру дошло је до употребе ватреног оружја у односу на полицијске службенике, потврдили су из Управе полиције.

Фото: Поглед.ме

-Потврђено је из Управе полиције да је дошло до употребе ватреног оружја у односу на полицијске службенике што је произилазило из информација којим се у том тренутку располагало и објективних околности које су довеле и до издавања наредби за заштиту (у смислу адекватног заклона) полицијских службеника након што су се зачули пуцњи из ватреног оружја. Чињенице о употреби ватреног оружја су и поткријепљене и проналаском материјалних трагова (чаура). Потпуно разјашњење ових околности је предмет поступања полиције односно полицијско – тужилачких активности у наредном периоду- наводи се у одговору из Управе полиције.

Фото: Поглед.ме

Подсјећамо да је објављен аудио снимак на којем се чује комуникација шефа Центра безбједности Подгорица, Горана Јокића. Он је тада преко радио везе упозорава припаднике полиције да се чују рафали на барикади на Белведеру, током протеста на Цетињу 5. септембра.

На снимку се чују пуцњи из ватреног оружја. Овај снимак у посједу је Управе полиције и предмет је истраге.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest