Повјерење у правосуђе никад мање

Саопштење за јавност СНП

Најновије истраживање јавног мњења показало је да свега трећина грађана има повјерења у правосуђе, односно да је оно у односу на децембар 2017. године пало са 48 на 34 одсто.

Ови подаци говоре да реформа правосудног система не иде у жељеном правцу. Важно је указати на чињеницу да се  највећим проблемом у раду судова и даље сматра политички утицај.

Оваква перцепција грађана не може никог зачудити јер су и они свјесни бројних девијација које се годинама дешавају у судском и тужилачком систему.

Довољно је подсјетити на неуставан избор Весне Меденице за предсједницу Врховног суда по трећи пут, на шта су пажњу скренули и међународни експерти, незаконит избор Десанке Лопичић за предсједавајућу Уставног суда иако таква функција не постоји у нашем правосуђу, в.д. стање у Тужилаштву и оптужбе за корупцију које су озбиљно нарушиле његов углед, итд.

Социјалистичка народна партија је много пута указивала на ове проблеме и истицала да садашња владајућа гарнитура нема намјеру, ни вољу да мијења било шта у овом погледу. Напротив, заробљено судство је оно што је актуелној власти потребно.

Зато, након избора први корак нове власти мора бити окончање корупционашког начина рада у судству, како би наша држава коначно кренула напријед.

Медијски центар СНП ЦГ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest