Повлаче се сви спорни производи барене кобасице бренда „Wudy“

Foto: Pogled

Инспектори повлаче са црногорског тржишта све спорне производе барене кобасице бренда „Wudy“, казао је за Портал РТЦГ директор Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове Владимир Ђаковић

Након што је Систем за брзо обавјештавање Европске уније – РАСФФ послао хитно обавјештење да је производ у типу барене кобасице бренда „Wudy“, увезен из Италије, контаминиран бактеријом листеријом, из Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове реаговали су одмах и почели са повлачењем ових производа са црногорског тржишта.

„Ове недјеље и наредне биће појачана инспекцијска контрола у малопродајним објектима да се утврди да има још увијек негдје тих производа и кроз мониторинг за безбједност хране урадићемо по потреби и друге „Wudy“ производе, да видимо има ли нешто спорно, нешто што угрожава критеријуме безбједности хране“, истакао је Ђаковић.

Петпоставља да их на тржишту више нема, и ако их има то је у врло малим количинама.

„Реаговали смо по самом добијању информације и повукли из свих оних свотова који су наведени у допису који смо добили“, казао је он.

Како поручује, уколико се још негдје буде нашло тих производа они ће одмах реаговати.

„Срећа је што је само један произвођач ових производа у Црној Гори. На вријеме се реаговало. Процес повлачења је у току од понедјељка, испектори су на терену, паници нема мјеста, мислим да је до сада све ускладиштено“, закључио је Ђаковић..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest