Председник Србије Александар Вучић наредио је подизање борбене готовости на територији целе земље

Вријеме читања < 1 минут

Уколико НАТО у року од 24 сата не заштити Србе на Косову и Метохији којима прети погром после најновијег упада специјалаца РОСУ на север Косова и Метохије и рањавања једног Србина у Звечану, то ће учинити Војска Србије.

Фото: Printscreen/Instagram

После драматичних сцена у Косовској Митровици и упада јединица РОСУ, које су кулминирале рањаваљем Србина од стране албанских специјалаца, председник Србије Александар Вучић одлучио је да се хитно састане са представницима нашег народа на Косову и Метохији.
Председник Србије и Влада Србије донеће данас одлуку да уколико НАТО, односно КФОР не реагује у року од 24 сата и не заштити угрожено српско становништво на КиМ, то учини Војска Србије.

Председник Вучић је стигао у гарнизон Војске Србије у Рашки, где је обишао војнике, а затим ће обићи и јединице Жандармерије у тој области.

Вучић је, гостујући у емисији „Хит Твит“ на ТВ Пинк 26. септембра, већ говорио о могућности интервенције на Косову и Метохији.

Он је додао да Србија својим трупама неће улазити на Косову и Метохију и да ће чекати НАТО 24 сата да реагује у случају погрома. Ако НАТО не реагује, Србија ће реаговати.

„Србија је само подигла борбену готовост, а не војску и полицију. Србија није ушла на територију Косова и Метохије због Кумановског споразума“ – истакао је предсједник Србије Вучић.

Извор: Alo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest