Предсједништво УРЕ: Подржана експертска Влада

Предсједништво Грађанског покрета УРА, на данас одржаној електронској сједници, готово је једногласно, уз један уздржани глас, усвојило предлог нове Владе Црне Горе мандатара проф. др Здравка Кривокапића, саопштено је из ове странке.
У саопштењу стоји да је Предсједништво сагласно да је експертском владом задовољен један од главних принципа за које се залагала коалиција „Црно на бијело“.
„Приједлог мандатара Кривокапића да експерти буду министри у различитим ресорима Владе одговара предизборном програму коалиције „Црно на бијело“ а задовољство је и што је тај концепт преовладао у јавном мњењу као већински (на шта указује најновије истраживање јавног мњења). Замјерка остаје што понуђеним саставом Владе није испоштована идентитеска разноликост Црне Горе, тачније што нема припадника мањинских народа и што у саставу Владе нема већег броја жена. Ипак, вјерујемо да ће се у дубинској структури Владе ова два принципа више поштовати“, констатовало је Предсједништво УРЕ.
Предсједништво подржава и приједлог да лидер УРЕ Дритан Абазовић буде потпредсједник Владе и министар одбране.
„Из разлога уважавања коалиције „Црно на бијело“ у формирању саме Владе и из разлога што су носиоци листа остале двије коалиције нашли своје мјесто у извршној и законодавној власти (проф. др Здравко Кривокапић као премијер и мр Алекса Бечић као предсједник Скупштине). Именовање лидера коалиције „Црно на бијело“ др Дритана Абазовића у извршној власти из тих разлога потпуно је оправдано и праведно“, закључује се у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest