Абазовић о ауто-путу: Не могу да гарантујем да ће бити отворен 13.јула, утврдићемо одговорност за кашњење

Премијер Дритан Абазовић казао је да не може да гарантује да ће 13.јула отворити ауто-пут.

Фото: Поглед

“Не само што је то најскупљи аутопут, него је један од најспоријих који се ради. То је наша несрећа од почетка. Ја не могу да гарантујем да ћемо 13. јула отворити ауто-пут. Ја бих волио да се то деси на државни празник, то је идеја. Ми губимо новац од путарине. Ми много тога губимо, стварамо лошу климу између нас и Кинеза. Ми смо наш дио посла обавили. Ми смо тај аутопут исплатили тим кредитом. Ми ћемо га плаћати наредних 14 година. Ми још не можемо да га употријебимо. Наравно да ће неко сносити одговорност за то”, казао је Абазовић, гостујући на ТВЦГ.

Како је додао, након што се аутопут отвори, виђећемо како могу да се активирају потенцијални пенали и ко је одговоран због кашњења.

Абазовић је сумњичав да неко саботира завршетак радова.

“То сам саопштио министру капиталних инвестиција. Рекао сам да није нормално и логично да не можемо сада након завршетка грађевинских радова пут пустимо у пробни рад”, истако је Абазовић.

Црногорски премијер је казао да, ако желимо да спасимо сјевер државе, морамо имати бољу инфраструктуру.

“Близу смо рјешења за аеродром у Беранама. Планирано је да до краја године буде отворен и пут између Колашина и Берана”, навео је Абазовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest