Премијер одговара на питања посланика

Вријеме читања 2 минута

Данас Премијерски сат

Здравко Кривокапић

Премијер Здравко Кривокапић одговараће данас у Скупштини Црне Горе на питања представника посланичких клубова.

Представник Социјалдемокартске партије и Албанске коалиције Једногласно, посланик Рашко Коњевић питаће Кривокапића да ли намјерава и даље да премијерску функцију обавља, како каже, као вјерник једне вјерске заједнице.

“Да ли намјеравате да и даље, истина још веома кратко вријеме, премијерску функцију обављате као вјерник једне вјерске заједнице тиме урушавајући секуларни карактер земље, и када ће ваша Влада престати да опструира рад ФЦЈК и има неадекватан однос према црногорској дијаспори”, питање је Коњевића.

У име посланичког клуба Социјалдемократа Црне Горе, премијеру ће поставити питање Дамир Шеховић.

“Које активности Влада на чијем сте челу планира да предузме да би ријешила проблем политичке, институционалне, економске, здравствене и безбједносне кризе, те шта конкретно планирате да урадите да бисте одблокирали преговарачки процес са Европском унијом, који је већ неко вријеме суштински блокиран”, питаће Шеховић Кривокапића.

Шеф посланичког клуба Бошњачке странке, Ервин Ибрахимовић питаће Кривокапића колико је средстава Влада планирала у буџетској 2022. години за завршетак започетих пројеката у општинама на сјеверу Црне Горе.

“Као и колико је опредијелила средстава за путну и водоводну инфраструктуру гдје живе мање бројни народи и да ли Влада планира нове развојне пројекте на сјеверу Црне Горе”, питање је Ибрахимовића.

Бранко Радуловић, шеф посланичког клуба Демократски фронт – ПзП питаће премијера да ли увиђа да програми “Европа сад”, “Црногорски маршалов план” и “Фискална стратегија Црне Горе за период 2021-2024. године” не нуде, како каже, реформске, оптималне и свеобухватне одговоре на глобалне изазове, те да могу да произведу социјални хаос и наставак економске деструкције.

Представник клуба “Демократе – Демос – Мир је наша нација” Борис Богдановић поставиће питање премијеру.

“Да ли ће Влада Црне Горе дати позитивно мишљење на Предлог закона Демократа о обештећењу бивших корисница накнада по основу рођења троје или више дјеце, као и на Предлог закона о измјенама Закона о социјалној и дјечијој заштити, којим се враћају дјечији додаци свој дјеци до 18. године живота”, питаће Кривокапића Богдановић.

Данијел Живковић, у име посланичког клуба Демократске партије социјалиста – ЛП, питаће Кривокапића шта га подстиче да “узурпира мјесто предсједника Владе, које Вам више не припада”.

Предсједник посланичког клуба СНП, Драган Ивановић питаће “када грађани Црне Горе могу очекивати попис становништва, домаћинстава и станова и да ли ће га заправо бити?

Шеф клуба “Црно на бијело” Милош Конатар питаће премијера шта је Влада урадила по питању правде, борбе против организованог криминала и корупције и на враћању наде грађанима да ће Црна Гора бити праведна, социјално одговорна, држава јаких институција и владавине права.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest