Преминуо композитор Војкан Борисављевић

Војкан Борисављевић

Преминуо композитор Војкан Борисављевић

Композитор и диригент Војкан Борисављевић, чија каријера траје више од пет деценија, аутор хитова као што су „Одисеја“, „Љубав је само реч“, „А сад адио“ и многих других, преминуо је данас у Београду у 74. години, потврдио је Танјугу Момчило Бајагић Бајага.

Војкан Борисављевић је рођен 5. маја 1947. године у Зрењанину, а од 1948. године живео је у Београду.

По завршеној гимназији је студирао на Филозофском факултету у Београду. Музичко образовање је стекао у београдским школама „Др Војислав Вучковић“ и „Станковић“, као и на приватним студијама у Паризу. Уметничким радом се активно бави од 1965. године.

Цео радни век провео је као слободан уметник у оквиру Удружења композитора Србије са статусом истакнутог уметника.

Компоновао је музику за позориште, филм и телевизију, популарне и дечје песме, инструменталне композиције и аранжмане, што чини неколико стотина дела различитих жанрова.

На Великој сцени Народног позоришта у Београду, 22. марта 2018. године одржао је ауторски концерт, назван Моја одисеја, а том приликом уручена му је награда „Дарко Краљић“. Године 2018.објавио је књигу „Моја одисеја“.

One thought on “Преминуо композитор Војкан Борисављевић

  1. Za recitatora i stihoklepca na temu salaš u Malom ritu Balaševića, srbomrsca, tolika žalost i tolike svijeće, uz žaljenje što je preminuo, daleko bilo od toga, a nije se živjelo od tv kad su tu nedavno umrli još neki pjevači, po meni kafanski, uz sve poštovanje njihovog rada, a za ovakvog vrsnog kompozitora i dirigenta, autora ,,Odiseje“, ,,Ja te volim“, ,,Laku noć dragi, laku noć draga“, ,,Pesnikova gitara“, ,,Katarina“, ,,Idi, dušo moja“, itd ovako tek reda radi. Takav smo mi narod. Malo je onih koji znaju da je tekst za pjesmu ,,Odiseja“, ,,Ljubav je samo reč“, ,,Ja te volim“, ,,Kad bih zano da je sama“, itd napisao pokojni Svetislav -Sveta Vuković, novinar Radio-Beograda, poznati voditelj iz Štitarice kod Mojkovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *