PRIHODI SMANjENI: Tviter potvrdio da je otpustio 50% radnika

Tviter je otpustio 50 odsto zaposlenika, saopštio je čelnik firme za sigurnost i integritet, rekavši da su kapaciteti za moderiranja sadržaja platforme društvenih medija ostale snažne.

Tvit voditelja sigurnosti i integriteta objavljen je kako bi umirio korisnike i oglašivače nakon što je firmu preuzeo milijarder Ilon Mask.

Naveo je da je 15 odsto Tviterovih zaposlenika u timu za povjerenje i sigurnost, koji je odgovoran za sprečavanje širenja dezinformacija i štetnog sadržaja, otpušteno.

U cijeloj firmi, otpuštanja su pogodila 50 odsto zaposlenih, dodao je, što je prva potvrda s Tviter o razmjerama otpuštanja.

„Opet, da budemo kristalno jasni, Tviterova snažna predanost moderiranju sadržaja ostaje apsolutno nepromijenjena“, objavio je nešto kasnije i Mask.

Ranije u petak, Mask je rekao da je Tviter doživio „veliki pad prihoda“ zbog grupa za građanska prava koje su izrazile zabrinutost o tome kako će otpuštanja uticati na moderaciju i izvršile pritisak na vodeće oglašivače da povuku svoje reklama s mreže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest