Захтјев принца Ендрјуа одбијен, судиће му се за злостављање

Амерички судија одбио је понуду британског принца Ендруја да одбаци тужбу Вирџиније Ђуфре којом се војвода од Јорка оптужује да ју је сексуално злостављао када је имала 17 година и да је подводио покојни финансијер Џефри Епштајн

.Луис Каплан, судија окружног суда на Менхетну образложио је своју одлуку уз аргументацију да је преурањено разматрати принчеве захтеве да оспори тврдње Вирџиније Ђуфре да ју је Ендрју малтретирао и намерно изазивао њену емоционалну узнемиреност, иако ће му то бити дозвољено током судског процеса, преноси међународни Спутњик.

Судија Каплан је рекао да је такође прерано да се одлучује о томе да ли је намера Вирџиније Ђуфре и Епштајна била да ослободе одговорности људе попут Ендрјуа из нагодбе у процесу који је 2009. године Ђуфреова покренула против покојног финансијера.

Одлука судије са Менхетна отвара пут да се случај који је покренула Ђуфреова против принца Ендрјуа настави на суђењу које би, према речима америчког судије, могло да почне крајем ове године.Адвокати британског принца и Ђуфреове још увек нису коментарисали нову одлуку суда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest