Притвор због сумње за обљубу са дјететом: Плављанин негирао дјело

Ништа од овога што ми стављају на терет није тачно. Све ми је намјестио Центар за социјални рад. Утврдиће се истина, јер је и наводна жртва казала да није тачно да сам ово урадио, казао је У.М. на саслушању

Судија за истрагу бјелопољског Вишег суда Вукомир Бошковић јуче је саслушао У.М. (27) из Плава због сумње да је извршио кривично дјело силовање и кривично дјело обљуба са дјететом на штету малољетне женске особе и одредио му једномјесечни притвор.

– Ништа од овога што ми стављају на терет није тачно. Све ми је намјестио Центар за социјални рад, а новинари већ пишу као да су ме осудили. Утврдиће се истина, јер је и наводна жртва казала да није тачно да сам ово урадио – казао је У.М. на саслушању.

Он је, како се сумња, 6. априла 2020. године извршио кривично дјело силовање на штету женске особе која је у том тренутку имала 12 година, на начин што је употребом психоактивне супстанце онеспособио дјевојчицу и извршио кривично дјело.

– Кривично дјело обљуба са дјететом осумњичени је извршио у јулу 2021. године на штету исте дјевојчице на начин што је, како се сумња, приликом сусрета са њом имао сексуалне односе иако је био свјестан да оштећена има 13 година и да је психички и физички незрела – пише у рјешењу о одређивању притвора.

Против У.М. је претходно поднијета кривична пријава државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Плаву због сумње да је извршио кривично дјело ванбрачна заједница са малољетником.

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић недавно је изјавио да је 8. новембра о овом случају обавијештен државни тужилац у Бијелом Пољу. Казао је да је 12. новембра бака дјевојчице пријавила њен нестанак, када су позвали дјевојчицу да дође у полицију. Она је тамо, уз присуство њене баке и службенице Центра за социјални рад, изјавила да се удала за тог мушкарца, да жели да живи са њим и да ће дићи руку на себе ако је неко насилно одведе од њега. Министар је тада саопштио да се дјевојчица са службеницом Центра вратила код тог мушкарца.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest