Прође још једна недеља

Завршава се још једна седмица изолације због  коронавируса. Живот грађана се усложњава из дана у дан. Стручњаци упозоравају да су наредне седмице од кључног значаја јер је је вирусна крива у порасту, а да би “спљоштили криву“ потребна је сарадња јавности.  Изолација сама  по себи штети имуни систем код људи и сви грађани живе у нади да неће дуго трајати. Вирус напада особе са слабим имунитетом и сви се питају како то задржати јак имунитет  ако смо лишени слободе. Изолација носи по свом својству брдо последица тако да већ на телевизији имамо психологе који образлажу пропратни страх код људи и како се рефлектује нервоза коју овакав начин живота ствара. Ко ће бити одговоран када све ово прође а последице остану на леђима грађана нико не пита.  Многи грађани су окупирани седмицама које тек долазе и страхом који се повећава из дана у дан,  нарочито са телевизије. Лишени слободе многи људи покушавају да развију свијест о здравом схватању свега што нас је задесило и самим тим истражују  историју о корона вирусу. Панична упозорења и мјере које су спроведене над грађанима изазвале су информације о вирусу широм свијета, те с тога становишта имамо различите закључке. Управо те мјере и паника су настале због великог броја смртних случајева који и данас расте. Међутим, постоје подаци који не допиру са телевизије већ са званичних портала и који су контрадикторност новонасталу ситуацију коронавируса. Неки  аналитичари сматрају да је коронавирус  намјерна грешка и да је ова ситуација тек почетна фаза процеса који слиједи . Након коронавируса они предвиђају огромне проблеме  у привреди и економији као ни да  ти проблеми неће поштедјети ни једну земљу.  Црна Гора, као мала земља има много обољелих од овог вируса, а тај број се повећава сваким новим приливом тестова. О тестовима грађани не знају баш ништа, и наравно, од непознанице имају још већи страх. Да ли су тестови поуздани и у којој мјери су поуздани  нијесмо стигли до тог одговора код НКТ. Није нам  свима намјера да постанемо медицински стручњаци али ако нас вирус корона лишио слободе имамо право да га испитујемо и да се информишемо о њему.

 Тако наилазимо између осталог на податке (извор:www.logicno.com ) који указују на то да коронавирус није новина и да би нестао ако би престали са тестирањем.  Њемачки стручњак Др.Мед.  Claus Köhnlein тврди да корона тест није потпуно поуздан и да није могуће утврдити стварну стопу смртности коронавируса. Доктор истиче да је дошао до извјештаја  о педесетогодишњем пацијенту који је оболио од короне. Сматра да је тај пацијент лијечен високим дозама и да је такав начин лијечења довео до тога да пацијент умре. Пацијент је лијечен: Methylprednisolonа, тј високим дозама кортизона д 600мг; Moxifloxacinom, врло јаким антибиотиком;  Lopinavirom и Ritonavirom , два лијека који се користе  код терапије против ХИВ-а, а врло токсичним;Interfe ronom који слаби имунитет и још једним антибиотиком широког спектра. “Ако доктори раде по овом протоколу  узрокују већу смртност.  Ако ипак ништа не учине а пацијент умре, онда имају проблем. Из истог разлога су и политичари у истом положају и због тога реагују пренаглашено, јер би у противном изгубили своје положаје ако би урадили премало.“-тврди он.

Знатан број људи обратио је пажњу на портал www.glas-javnosti.rs   гдје се докторка у пензији Нада  Јуринчић обратила свом народу Хрватске као и читавом свијету поводом ове, како она каже, “лажне епидемије“.  Докторка  издваја основну информацију коју морају сви да знају:“ вирус короне је један од многобројних вируса  из  групе инфлуенца  вируса, чија је особина спонтана мутација  и долазак у зимским мјесецима. Синдром који та група изазива је синдром горњих и доњих дисајних путева, од ринитиса, фарингитиса, ларингитиса, до бронхитиса и пнеумоније. Дакле, та скупина вируса посјећује  људску врсту већ око 150 година, и то сваке године. Удио поједине врсте се зна, па је тако удио Короне у синдрому грипа од 7-15%.“ Она сматра да  није проблем вирус већ лош имунитет. Такође, тврди да се са овим вирусом изводи игроказ који није ни најмање наиван. По њеном мишљењу скривени моћници  су Корону преименовали у САРС- Ковид-19 да од познатог направе непознато. Са тим повезује и непоуздане тестове као и хорор епидемију. Упозорава народ на опрез од присилне вакцинације која ће по свом својству носећи алуминијум у саставу  угрозити имунитет људи услед  појачивача  електромагнетних таласа.

“Ово је почетак катастрофе која тек надолази“ , један је од наслова који неријетко видимо на порталима . Ноам Чомски (91), чувени лингвиста филозоф, и један од највећих мислилаца данашњице је изнио своје мшљење о свијету прије и послије корона вируса. Према Чомском, шокантно је да се у у овом круцијалном тренутку на челу Америке налази Доналд Трамп, којег описује као“ социопатског пајаца“ ‘. “Коронавирус је веома озбиљан  али морамо да имамо на уму да нам се приближавају још двије веће пријетње. ( извор: http:\\nacionalist.rs)

Како извијештава Спутник, научници су прогнозирали када ће бити крај активности вируса јер долази топлије вријеме, што  не погодује вирусу. Директор државног научног центра “ Вектор“ Ринат  Максутов такође сматра да постоји неколико могућих сценарија када је ријеч о корона вирусу.“ Док чекамо нове информације о броју обољелих и преминулих страх код грађанства тиња. Страх и стрес су поуздани узроци слабог имунитета. Да ли се заиста грађанство може сачувати под мјерама заштите не знамо јер број обољелих се повећава иако су мјере на снази седмицама. Ко може грађанству појаснити контрадикторности  са којима се суочава на порталима? Да ли се са короном завршавају изолације и да ли ће послије  короне све бити  као прије не знамо. Очигледно је то да од мјера које нам се уводе зависи наш даљи живот.Пише: Дијана Ћоровић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest