Протести широм Европе: Полиција хапсила, бацала сузавац и односила демонстранте

Вријеме читања 2 минута

Полиција хапси демонстранта испред испред Краљевског суда у Лондону који протестује због хапшења оснивача Викиликса Џулијана Асанжа

Извор: Спутњик

Протест против ванредних мера донетих у борби против вируса корона одржан је у Лондону. Полиција је ухапсила више учесника протеста, међу којима и Пирса Корбина, брата познатог политичара и некадашњег вође Лабуриста Џееремија Корбина.

У Немачкој су демонстранти протестовали углавном против рестриктивних мера уведених због епидемије вируса корона, али протесте су одржали и тзв. теоретичари завере, противници вакцинације, екстремни левичари, ултрадесничари, а било је и скупова који немају никакве везе са рестрикцијама, преноси Танјуг.

У Берлину протесте је раздвајало 1.000 полицајаца који контролишу да се на једном месту не окупи више од 50 људи.

У Минхену је полиција односила демонстранте од којих многи нису носили маске нити су држали прописано физичко одстојање.

Протести су углавном протекли мирно, осим у Хамбургу, где је полиција употребила сузавац да раздвоји 800 левичара и десничара, а неколико особа је ухапшено. У Хамбургу је одржан и протест против теорија завере, преноси „Велт“.

У Штутгарту се, како је најавио организатор Михаел Балвег, очекује 500.000 људи. Због ризика од ширења инфекције дозвољено је учешће 5.000 људи, па је полиција остале упућивала на друго место. Демонстранти су обавезни да поштују дистанцу од 1,5 метра између себе, као и да носе маске.

У главном граду Пољске Варшави одржан је протест послодаваца против рестриктивних мера. Полиција је ухапсила на десетине људи укључујући једног опозиционог сенатора, а употребила је и сузавац против демонстраната. Протест није био дозвољен, преноси АП.

Протест против ванредних мера донетих у борби против вируса корона одржан је у Лондону. Полиција је ухапсила више учесника протеста, међу којима и Пирса Корбина, брата познатог политичара и некадашњег вође Лабуриста Џееремија Корбина.

На десетине људи окупиле су се у лондонском Хајд парку како би протестовале против карантинских мера као што је физичко дистанцирање, које је увела британска влада у борби против вируса корона, јавили су британски медији.

​Скотланд јард је саопштио да је шест људи ухапшено, док је више људи новчано кажњено.

Демонстранти кажу да негодују због мера за које кажу да угрожавају слободу говора и кретања, али су узвикивали и пароле против увођења 5Г мреже и обавезне вакцинације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest