Протестни скуп љубитеља животиња 13. августа у Подгорица

У Подгорици ће се у суботу 13. августа, са почетком у 19:30 часова, на платоу испред Општине Подгорица одржати грађански протест поводом неодговорног односа надлежних служби према напуштеним животињама, али и према власницима који крше Закон о добробити и заштити животиња. Организатори поменутог протестног окупљања су НВО „Пријатељи животиња Подгорица“ и НГУ „Печат хуманости“ са Цетиња.

С обзиром да у Црној Гори, а поготову у Главном граду имамо велики број напуштених животиња о којима нико не брине, а које живе у нехуманим условима, често без хране и воде, обраћали смо се надлежним институцијама да се овај проблем ријеши, али одговора није било. Велики проблем представљају власнички коњи, који лутају по јавним површинама у потрази за храном и водом, а њихови власници не воде бригу о њима, нити су за такав нехумани однос према животињама кажњени у складу са законом. Такође, свакодневно можемо видјети коње који вуку претоварене запреге и то по највећим врућинама, што угрожава њихов живот, али и животе осталих учесника у саобраћају. Многи од тих коња, на жалост, доживе срчани удар и умиру на улицама, пред очима пролазника и службеника комуналних служби, који не реагују у складу да ингеренцијама.

Како на наше готово свакодневне пријаве нико не реагује, одлучили смо се да на протестном скупу пренесемо поруке и захтјеве надлежним институцијама, али и Влади и Скупштини Црне Горе, од којих очекујемо благовремену реакцију. Уколико до ње не дође, бићемо принуђени да у наредном периоду радикализујемо протесте, све док се наши захтјеви не испуне.

Користимо ову прилику да позовемо све љубитеље животиња, организације које се баве заштитом животне средине, еколошке активисте, представнике Дипломатских мисија у Црној Гори, представнике медијских кућа, као и све остале грађане који подржавају нашу идеју, да нам се у суботу придруже на протесту, јер нам у овој борби значи сваки вид подршке.

ВИДИМО СЕ У СУБОТУ!

У име организатора Драгоје Влаховић и Алекса Маркуш

Контакт тел: 068/182-482

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest