PRVA PORUKA KANDIDATA ZA MINISTRA ODBRANE RUSIJE: „Imamo na čemu da radimo“

Andrej Belousov

Kandidat za ministra odbrane Rusije Andrej Belousov naveo je zadatke na čijem će rešavanju raditi ukoliko bude imenovan na dužnost za koju ga je predložio ruski predsednik Vladimir Putin.

Takođe je obećao da će obratiti pažnju na medicinsku negu vojnika. Belousov je dodao da treba rešiti i problem birokratije u vezi beneficija za vojnike.
U međuvremenu, predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko saopštila je da je Belousov na svim prethodnim funkcijama postizao rezultate.

„On je strateg, čini mi se da mu neće biti potrebno mnogo vremena da uđe u posao nakon stupanja na dužnost“, kazala je Matvijenko, istakavši da je Belousov veoma obrazovan i inteligentan čovek, te da je ruski predsednik napravio dobar izbor time što ga je kandidovao za ministra odbrane.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je da bivši potpredsednik Vlade Rusije Andrej Belousov bude novi ministar odbrane Rusije, saopštio je Savet Federacije.„Vojnici koji se bore u zoni specijalne vojne operacije primaju i novčane nadoknade, imamo razne isplate. Danas je podignuta suma na minimalnih 200.000 rubalja, ali život se ne svodi samo na novac. Imamo na čemu da radimo. To se odnosi i na obezbeđivanje stambenog smeštaja za učesnike SVO“, rekao je Belousov, obraćajući se u Savetu federacije Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest