Радоњић: Хистерија дводеценијског партијског привеска и буџетског паразита СД-а

Вријеме читања 2 минута

Антиправославна хистерија ДПС-а поражена је 30. августа 2020. године вољом народа. Остаци ове хистерије данас се биљеже у саопштењима њиховог дводеценијског партијског привеска и буџетског паразита СД-а, малог странкоида који је настао одвајањем од СДП-а.

Они данас негодују због зато што је др Никола Маројевић, никшићки парох, интелектуалац, доктор богословсих наука, на предлог министарке Братић изабран за новог члана Управног одбора Универзитета Црне Горе, умјесто Будимира Алексића који се враћа на мјесто посланика НСД и ДФ.

У чему је тачно проблем СД-а? То што се ради о свештенику Епархије будимљанско никшићке, који је био на удару репресије ДПС-а (један од осморице свештеника који су заједно са владиком Јаоникијем, били хапшени од стране ДПС-а, због учешћа у литији 2020. године, поводом празник Светог Василија Острошког, слава му и милост). Или им је можда проблем што има добре односе са Новом српском демократијом и ДФ-ом? Или им ипак највише смета то што је из Никшића, гђе је СД почишћен на изборима, освојивши свега проценат, два?

Врхунац политичког лицемјерја јесте оцјена СД-а, да именовањем овог интелектуалца, удара на секуларну државу? Замислите, СД да говори о одбрани секуларне државе. СД који је трчећи за ДПС-ом ударао на Устав и секуларно уређење, покушајем да “подржави” Цркву, да мијења црквено устројство, да отме црквену именовину!

Па управо су свештеници наше Цркве били на бранику одбране грађанског друштва и секуларног уређења државе, јер су заједно са народом зауставили овакав антиуставни наум ДПС-а и њихових привезак партија.

Ови и овакви остаци поражене хистерије добијају незаслужени простор у одређеним медијима али то више говори о намјерама ових медија него о тежини саопштења СД-а. Ова одлука има и подршку народа, мада је то најмање разумљиво СД-у, јер са значењем појма „подршка народа“ упознати су само у теорији. А можда ни ту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest