Радуновић: Ђукановић направио грешку, није доставио предлог одлуке о којем би гласали

Фото: Поглед

Подсјетимо, Мило Ђукановић је упутио јуче предсједници парламента Данијели Ђуровић предлог за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе

Предсједница Скупштине Данијела Ђуровић заказала је за данас Колегијум, на коме се, између осталог, говорило о иницијативи предсјендика државе Мила Ђукановића за скраћење мандата Скупштини.

Славен Радуновић (ДФ) је у изјави аз медије навео  да је према мишљењу већине чланова колегијума, направљена процедурална грешка јер предсједник није доставио приједлог одлуке о којој би требало да се гласа.

-На данашњој сједници поред процесуираних ствари највише времена смо потрошили на захтјев предсједника Скупштине о скраћивању мандата Скупштини. Направљена је, по мишљењу већине чланова колегијума јер Ђукановић није доставио предлог одлуке уз хзатјев да се гласа. Досадашња одлука је била да посланици предлажу и одлуку која треба да се донесе ин којом се дефинише све, до када траје мандат Мислимо да треба да се понови захтјев да би био уредан. Предсједник може да тражи да буде истог дана, али да исправи процедуралну грешку. Једини који се овоме противио је Данијел Живковић, тако да није било консензуса а предсједница Скупштине треба да одлучи- казао је Славен Радуновић.

Подсјетимо, Мило Ђукановић је упутио јуче предсједници парламента Данијели Ђуровић предлог за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе. 

Шеф клуба „Црно на бијело“ Милош Конатар рекао је раније да је по његовим сазнањима, сједница парламента о могућем скраћењу мандата планирана за 30. септембар.

Извор: Дан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest