Радуновић: Нема ништа од повратка ДПС-а на власт; Отворени Балкан рјешење за бројне економске изазове

Фото: Поглед

Шеф посланичког клуба Демократског фронта упитао је премијера Дритана Абазовића да ли и даље важи обећање њега и потпредсједника Јоковића да ће потписати Темељни уговор, организовати попис и размотрити укључење Црне Горе у Отворени Балкан.

Фото: Поглед

„Да ли сте спремни да ризикујете пад владе? Ово вас питам због партија које вас подржавају од којих се чују разна оспоравања. СНП и УРА су једине партије у тој влади које имају изборни легитимитет. Остали се шлепају. Остали су ту упали исто као што је упао тим Здравка Кривокапића. Нема ништа од повратка ДПС-а на власт. Мене интересује како ви на ово гледате јер ови који подржавају или не подржавају су мање битни за ове ствари јер су ови пројекти битнији“, казао је он.

Радуновић тврди да се о Темељном уговору и попису уопште није требало расправљати и да се о томе не расправља нигдје у свијету.

„Овдје се ради на сегрегацији и на понижавању одређених националних група. Данас се људи који су то радили боје резултата пописа, јер им пројекат пропада. У нормалним државама попис је нормална ствар и мене је срамота што ми о томе причамо и срамота ме што прошла влада није то спровела. Иста је ствар и са Темељним уговором – то је техничка ствар, уговор између Цркве и државе“, објаснио је Радуновић.

Он тврди да је Отворени Балкан рјешење проблема о којима причају и да сви добро знају да цијене зависе од више фактора, не само од рата у Украјини.

„Зависе и од тога колико камион проведе на границама. Радне снаге… Од свега тога зависи. Кад сте ви од једне заједнице земаља, гдје једна земља има вишак прехрамбених производа и која је спремна да помогне партнеру, то је онда економска тема“, објаснио је Радуновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest