Раичковић: Рад недјељом мора бити више плаћен

Законом је предвиђено да је недјеља нерадна и уколико неко ради тада, мора бити више плаћен, али не симболично, казао је предсједник Асоцијације менаџера Црне Горе Будимир Раичковић.

Фото: Printscreen/Bankar podcast

„Није питање укидања, него да се испоштују права радника, нарочито радника који раде недјељом и да та плаћања и да те надокнаде не буду на нивоу симболике. Мора постојати неки систем. Дакле није питање да ли радити или не, него да људи буду плаћени за дане којима су одвојени од својих породица”, казао је Раичковић за Банкар подкаст, а преноси ртцг.

Каже да ћемо морати да се научимо да кажемо конкретно која компанија шта злоушптребљава.

“Овако прихватати да сви послодавци и менаџери злоупотребљавају. Морамо избјећи ту ситуацију. Када идемо у јавност, идемо са чињеницама и то не може нико да брани“, казао је .

Црна Гора ће, како је казао, осјетити тренутну кризу.

“Ми имамо ману што смо увозно зависна земља и зависимо од туризма. Али, може чудно звучати, свако вријеме криза малим системима који су стварно спремни да поставе приоритете, даје и шансу. Али, ако су нам приоритети: како да производимо, како ћемо да ријешимо проблеме, како ћемо да доведемо туристе, како надомјестити ових 20%, с којих тржишта. Ако поставимо те ствари у фокус, а не неке друге које су ових дана јако интересантне можда онима који живе од тога, а то су људи који се баве политиком, суштина је да се ствари морају јако брзо рјешавати“, казао је Раичковић.

Извор: Ртцг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest