„Рани радови“ распопа Мираша: Са Цетињем немам нити желим имати било какве везе

Мираш Дедеић, директор НВО ЦПЦ, одрекао се Цетиња још давно, иако га данас са својим присталицама „брани“ од „окупације“ Срба и „цркве Србије“

Мираш Дедеић

Мираш Дедеић, директор НВО ЦПЦ, одрекао се Цетиња још давно, иако га данас са својим присталицама „брани“ од „окупације“ Срба и „цркве Србије“.

Такође, грађанин Мираш, који се прерушава у „митрополита“, показао је колико је спреман да сарађује, да не користимо модернији и познатији израз, са тадашњим комунистичким властима у потказивању тадашњег митрополита Данила Дајковића.

То се види из писма које је Мираш Дедеић 11. фебруара 1985. године упутио тадашњем потпредседнику СИВ Божидару Тадићу, а објавио га је публициста Јован Маркуш на свом Фејсбук профилу.

„Желио сам да се сретнем поново са Вама, није ми се пружила прилика због Ваше презаузетости. Желим да Вас известим да сам поново у иностранству наставио рад на прикупљању историјске грађе о Црној Гори.

Уколико Црногорску академију интересује грађа из историје Црне Горе, Србије, Далмације и Албаније, могао бих им помоћи уколико желе моју сарадњу, наравно уз новчану надокнаду, јер су микрофилмови и ксерокопије изузетно скупи. За Ваш научни рад, уколико је потребна моја помоћ, ја сам Вам на располагању“, пише Мираш и додаје на крају писма.

„П. С. Са Цетињем немам нити желим имати било какве везе, а о цетињском владици припремам рад из кога ће се обелоданити његова личност“, одриче се Мираш црногорске престонице и нуди да поткаже тадашњег владику комунистичким властима.

ИН4С

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest