Рања се „правда“: Ми смо Хрватску обавијестили да нам авион за гашење пожара није потребан

Фото: Поглед

„Авион се, 11. августа у поподневним часовима, упутио ка Црној Гори, међутим, у међувремену је Оперативно комуникациони центар 112 Црне Горе контактирао Равнатељство цивилне заштите МУП-а Хрватске и обавијестио их да ангажовање ваздухоплова у том периоду није потребно, након чега је авион опозван“, наводе на Твитеру

Министарство вањских послова Црне Горе саопштило је да се противпожарни авион из Хрватске јуче у поподневним часовима, упутио ка Црној Гори, међутим, како наводе наш Оперативно комуникациони центар је хрватске колеге обавијестио да ангажовање ваздухоплова у том периоду није потребно.

„Авион се, 11. августа у поподневним часовима, упутио ка Црној Гори, међутим, у међувремену је Оперативно комуникациони центар 112 Црне Горе контактирао Равнатељство цивилне заштите МУП-а Хрватске и обавијестио их да ангажовање ваздухоплова у том периоду није потребно, након чега је авион опозван“, наводи МВП на Твитеру.

Подсјетимо иако је министар вањских послова Ранко Кривокапић за јуче најавио долазак једног противпожарног авиона из Хрватске то се није десило.

„Још једном захваљујемо Републици Хрватској на спремности да помогне гашењу пожара у Боки Которској, што је у сарадњи надлежних министарстава и урађено сљедећег дана упркос томе што је хрватска флота била десеткована кваровима услијед пожара који су харали у тој држави“, поручују из Министарства вањских послова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest