RASPRAVA U SKUPŠTINI: Poslanici i danas o IBAR zakonima

Foto: Jutjub printskrin/Skupstina Glavnog grada
Nastavak skupštinskog zasijedanja počeće u 10 časova, kada bi poslanici trebali bi da usvoje još pet zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR)

Kako je utvrđeno danas je na dnevnom redu Predlog zakona o sprečavanju korupcije, Predlog zakona o medijima, Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore i Predlog zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama.

Skupština je juče jednoglasno usvojila set zakona iz oblasti pravosuđa koji su takođe potrebni za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Usvojen je predlog Zakona o lobiranju, izmjene i dopune Zakonika o krivičnom postupku, Zakona o sudovima, izmjene i dopune Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, izmjene i dopune Zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu i izmjene i dopune Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

Završena je i rasprava o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest