Реаговање ДФ-а на оцјене Мајкла Смелцера, из Фридом Хауса

Демократски фронт “честита” предсједнику Црне Горе, Милу Ђукановићу, нови-стари статус Црне Горе, која, по Извјештају “Земље у транзицији” од Фридом Хауса из Вашингтона, од 2003. године по први пут више није демократска држава. Наравно, по ДФ-у, она није била демократска од првог дана кад је Ђукановић преко лажираних избора приграбио власт. Али овакво ново “ласкаво” признање значи потврду свих тврдњи Демократског фронта шта је све Ђукановић преданим трудом и радом начинио од Црне Горе као своје прћије и монете за поткусуривање. Наравно, грађани Црне Горе сад и преко Фридом Хауса могу правити паралеле да је предсједник недемократске државе и сам недемократа, и главни генератор свих недемократских процеса.
ДФ зато предлаже контрамјере против мрског и однарођеног Фридом Хауса, који се усудио да било шта лоше проговори за оазу шверца, криминала, депонију дроге и полицијску државу Монтенегро. У том контексту ДФ се залаже да Ђукановић одмах активира своје државне специјалне и обичне тастер-тужиоце за свадбе и сахране правне државе.
ДФ предлаже да Миливоје Катнић, алиас Тајновидац, Фридом Хаусу одмах супротстави своје староцрногорство као најјачи аргумент да Фридом Хаус говори неистине, јер су тој међународној институцији коначно пале маске, па је изашло на видјело да је Фридом Хаус само још једна од ДФ-ових страних експозитура, које су у сарадњи с ДФ-ом припремале државни удар 2016. године. Зато се Фридом Хаус сад до краја разоткрио у покушају блаћења оазе демократије шеика Ђукановића.
Суткињи Сузани Мугоши ДФ предлаже да појача казнену тарифу за Фридом Хаус, посебно за конструкцију да је власт Монтенегра, како рече злобни Мајкл Смелцер из те међународне терористичке организације, “заснована на ауторитаризму”. А таква формулација представља јасан одраз зависти Фридом Хауса на демократским искорацима Мила Ђукановића, као освједоченог “демократе”. Зато нек суткиња Сузана казни Смелцера не петсто, него шестсто еура за сваку изговорену ријеч, па ће господа из Вашингтона други пут пазити шта причају против Мила. А драконска Сузанина мјера ће охладити многе усијане главе у Америци, које ће други пут пажљивије третирати Црну Гору и њеног демократског диктатора.
Суткиња Сузана би требало да наложи и хапшење терористичке асоцијације Фридом Хаус, јер је то за Катнића организована криминална група, која се изула пред црногорском јавношћу инсинуацијама, које не може замислити ниједан режимски полтрон. А пошто је суткиња ту да суди, ДФ очекује да ће Мугоша преко Катнића и Катнићевог тима за садњу лука процесуирати међународног терористу из Фридом Хауса, Смелцера, који потписује све оцјене о Монтенегру. Посебно јер се усудио да изрекне гнусну инсинуацију да је пресуда за такозвани државни удар подијелила Црну Гору и њено већ ионако поларизовано друштво, те да је судски поступак од стране судије Сузане Мугоше вођен са много неправилности.
ДФ је могао у све да повјерује, осим у такву тврдњу. Посебно зато што грађани долазе у дилему да не живе у најдемократскијој земљи на Балкану и шире, јер, да није тако, Ђукановић би као поштен и одговоран човјек и политичар поднио оставку са све својом ужом и широм фамилијом и полицијом. Фридом Хаус, ничим изазван, из зависти према дометима младе Монтенегро-демократије још инсинуира. Тако очи боде и нова малициозна Смелцерова оцјена да је у Црној Гори “власт заснована на ауторитаризму као посљедици непотпуне демократске промјене” па “таква власт истовремено може да спроводи политичку репресију и расписује изборе.”
По ДФ-у, међународни терориста Мајкл Смелцер, као “подметнути” истраживач Фридом Хауса, стојећи иза свих изречених инсинуација на рачун Монтенегра, дрско и тенденциозно је истакао и да су у раду правосуђа “забиљежени негативни трендови и недостаци у независном раду. У том смислу су истраживачи забиљежили забрињавајуће случајеве скандала у правосуђу и тужилаштву. Бриге додатно интензивира и то што члановима Правосудног савјета истичу мандати.”
ДФ зато жели да помогне суткињи Сузани Мугоши да се алаверти у маси срачунатих инсинуација из САД-а, и да јој коначно разоткрије да је Фридом Хаус инострана агентура ДФ-а, која очито ради на рушењу успјешне приче, зване незадужена Црна Гора, лише три четири милијарде што спољњег, што унутрашњег дуга.
ДФ нерадо истиче и чињеницу да се дотични страни сарадник Демократског фронта у организовању државног удара, Мајкл Смелцер, (Катнић да утврди његово право име: Мајкл, или Саша) и превише размахао кад је истакао и наводне проблеме у црногорској парламентарној пракси, рекавши: “Чланови опозиције су још 2016. године одбијали да учествују у раду Скупштине, пошто је – након избора, које су означили као непоштене – по десети пут власт преузела владајућа Демократска партија социјалиста (ДПС).”
ДФ истиче: какав је то посебан аргумент да је Ђукановић – по свега десети пут преузео власт у Црној Гори. То је само доказ више одсуства било какве државне репресије према грађанима, или куповине гласова, корупције и свега осталог, него народ напросто воли свог праведног сиромашно владара чистих руку, далеког од сваког шверца и државних намјештаљки, непотизма и корупције.
Смелцер злобно измишља и друге неправилности у раду оазе демократије, Монтенегра, а за шуровање с ДФ-ом посебно је индикативна његова оцјена да је Скупштина успорено спроводила изборне реформе због опозиционог бојкота посланика. Наводни стручњак Фридом Хауса, невладине организације баш из Вашингтона, уз све гнусне инсинуације на рачун Ђукановића, истиче и да се “многи лидери Централне и Источне Европе више не претварају да маре за демократију и владавину права”. Зато му ДФ поручује да се, ако је циљао на Ђукановића, пресабере, јер је Ђукановић доказани премијер-предсједник побједничког духа. Па се на њега не могу односити закључци Смелцера, озлоглашеног мрзитеља ДПС-а, који на крају истиче и ове небулозе: “Закључци до којих смо дошли су крајње обесхрабрујући. Утврдили смо да се лидери и политичари у том подручју више не крију иза демократских фасада. Нјихове маске су пале и они се више не прикривају иза поштовања номиналних вриједности и отворено нападају демократске институције.”
Зато ДФ очекује да Миливоје Катнић опере руке бар од прољећне садње лука, кад већ неће од много тога другога, и да дигне умно-интелектуални глас у свом стилу: “Господине Фридоме, полакоте..!”
Ово тим прије што Смелцер малициозно тврди да Монтенегро сада стоји руку под руку с Албанијом и осталим земљама које су, како пише, “забиљежиле највећи пад – имајући у виду све земље Балкана”. А тим поводом истиче назадовање Црне Горе у борби против корупције, која је “тешко” замислива уз име Ђукановића. Зато потпуно депласирано дјелује и злобна инсинуација Смелцера о наводној корупцији на свим нивоима, и тврдња да “постоје и случајеви распуштања институција и устручавање од дјеловања којим би се адекватно супротставило корупцији.”
Све ове гнусне инсинуације Фридом Хауса и нервозног Смелцера су нетачне тим прије што је Монтенегро нова, млада и перспективна чланица НАТО, па је нелогично да “елитна” земља те хуманитарне организације буде таква каквом је Смелцер представља. И притом је блати ниоткуда друго него баш из срца најјаче НАТО силе, то јест, престонице САД-а, Вашингтона.
Ово тим прије што министар одбране Пеђа Бошковић плаши грађане неким хибридним информацијама и ратовима, а сад Монтенегро, по оцјени Фридом Хауса, испаде хибридна државица са хибридним режимом за све осим за владавину права. Није фер од г-дина Смелцера што се Ђукановић потресао чувши да је, за разлику од Монтенегра, чак и Косово испредњачило, уз Сјеверну Македонију, посебно уз напредак на плану слободе медија. Ово тим прије што се зна да Ђукановић медијима у Црној Гори даје пуну слободу да се осјећају заробљено. ДФ оцјењује да Смелцер у најмању руку није имао срца кад је и поред задужења Монтенегра, од свега пар милијарди, указао да у нашој оази демократије постоји и тзв. дужничка дипломатија, то јест, све горе од горега.
А да је Фридом Хаус филијала ДФ-а говори и чињеница што им се подудара и став о скривеној намјери црногорског режима око ефеката пандемије. Смелцер пише да би режимске мућке око ограничавања грађанских слобода преко пандемије могле да “убрзају слом демократије.” И истиче настојање “аутократа у региону и широм свијета да приграбе моћ и централизују је”. Због свега наведеног, ДФ на крају само може констатовати: ако је и од Смелцера, много је. Јер нема потребе да се и он спрда с правном државом Црном Гором, кад то већ Ђукановић истрајно чини свих ових година.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest