Реаговање ОО НСД Бијело Поље

Након хапшења Миљана Ђукића, активисте Демократског фронта и активисте Нове српске демократије из Бијелог Поља без налога за хапшење, а у сусрет неким новим литијама, намеће се као логичан закључак да је ријеч о превентивном хапшењу. Тако у земљи у којој превентивну медицину идентификују са превентивним хапшењима намеће се као очекивано и укидање правног начела – Претпоставке невиности и суштине тог начела, а према Законику о кривичном поступку, свако ће се сматрати невиним док се његова кривица не утврди правноснажном одлуком надлежног суда. Видимо да је сад, и то у 21. вијеку у Црној Гори на помолу измјена тог начела и да оно сад гласи – Свако ће се сматрати невиним док се не докаже да је Србин. Ђукић је својим радом и својим ангажовањем доказао да јесте српски патриота и својим животом потврдио да је оно што је наслиједио рођењем и очито је за овакав однарођени режим доказани и освједочени кривац. „Доказано је крив“ јер је уз то што је Србин: помагао у изградњи и обнови манастира; јер је организовао клуб добровољних давалаца крви; јер је помагао одржавање културних манифестација српског народа и очување традиције.
У дане кад први кривци режиму постају Свети Василије Острошки, кад се онако само у пролазу и под тачком разно, без гриже савјести, могу приводити највећи црквени велодостојници… стављати лисице на руке Владикама, шта је ту онда необично ухапсити једног Србина без налога а са оволико „доказа“ о његовој људској и политичкој борби у очувању својих и права свог народа на традицију и вјеру. Било би и парадоксално да је другачије. „Превентивно хапшење је пола здравља“ је нови кредо НКТ, Министарства здравља и Министарства полиције.
Оволико демонстрирање силе постаје велики изазов и пријетња који стварају осјећај тешке угрожености и несигурности српском народу у Црној Гори.

Општински одбор Нове српске демократије
Раде Ранитовић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest