Режим је већ порушен!

Сметају им свештеници, сметају им родитељи, сметају им дјеца, све им смета. Сметају им манастирски конаци, црква на Румији, крстионица на Превлаци. Сметају им Литије, смета им сунце, а и вода. Зашто питамо се?

Пише: Милета Крговић

И не, није режим пољуљан и уздрман, режим је порушен у темељима и то се осјећа, фасада тог режима још увјек даје привидност да се држи. Али питање је сам тренутка када ће фасада пропасти, рогови изгорети, а власт пасти.

Као најбоља свједочанства и докази тога јесу њихови специјализовани играчи, који не излазе из подрума без пријеке потребе. Сада већ, нема више дјеце са академије да излазе и бране неодбрањиво, глуме капетана брода који тоне, сада директно излазе они специјалци за све задатке, доказани и прекаљени.

Не излазе они без велике потребе, а то се и показало недавно, када усплахирени и до темеља порушени држе лекције о 90-тим годинама, када су управо они били јуришници онога што сада другима приписују. Сметају им свештеници, сметају им родитељи, сметају им дјеца, све им смета. Сметају им манастирски конаци, црква на Румији, крстионица на Превлаци. Сметају им Литије, смета им сунце, а и вода.
Зашто питамо се?

И они су сами увидјели и предвидели свој крај, грешке у корацима, пропуштене лекције од својих учитеља, тровача православља. А онда у циљу тјешења себе приводе сваког ко им се нађе на путу, од грађана, свештеника, монаха, епископа па све до самог Митрополита, не презају од Бога и закона, а законе некада и свјесно крше.

Народ, заједно са нашим Оцима их је већ небројано пута до сада побиједио и надмудрио. Главна борба траје све вријеме, и побиједићемо их, срушићемо и овај накарадни закон. Ми уз себе имамо Бога, а они ? Кога они имају?

И зато, само сложно и удружено, јер само тако можемо до побједе!

СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest