Руски патријарх честитао устоличење митрополиту Јоаникију: Добри пастир полаже свој живот за стадо!

Поглавар Руске православне цркве је подсетио да је током вишевековне историје Православна црква у Црној Гори прошла кроз многа искушења

Патријарх Кирил

Руска православна црква је са забринутошћу пратила догађаје у Црној Гори, молећи се за мир у тој земљи, саопштио је патријарх Московски и целе Русије Кирил.

Према речима поглавара Руске цркве, поступак српског патријарха који је, упркос спољним притисцима и претњама, устоличио митрополита Јоаникија на историјски и славни престо на Цетињу, показао је његову „неустрашивост и одлучност“, преносе Новости.

– Сада сте Ви, као и Његова светост, на делу показали оданост Христовој речи: Добри пастир полаже свој живот за стадо – написао је патријарх у честитки упућеној митрополиту црногорско-приморском Јоаникију.

Митрополит Јоаникије и Патријарх Порфирије

Поглавар Руске православне цркве је подсетио да је током вишевековне историје Православна црква у Црној Гори прошла кроз многа искушења. Међутим, у најтежим околностима ратова, верских сукоба и сурових прогона, православна црква у Црној Гори је очувала чврстину и чистоћу вере.

– Сигуран сам да ћете на престолу ваших славних и светих претходника бити њихов достојни наследник, снажна луча пастви, која је заједно са вама показала постојаност у одбрани отачких светиња, православне вере и канонског црквеног устројства – нагласио је патријарх Кирил.

На крају, патријарх је пожелео Јоаникију Божју помоћ током служења, снажну духовну и физичку снагу, а целој његовој пастви мир и радост у Исусу Христу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest