Са тробојком и Србима до власти, а сада смјена људи због исправног става и то заједно са ДПС-ом

Пише: Јанко Плавшић

Премијер Здравко Кривокапић је затражио од Скупштине Црне Горе, разрјешење министра Владимира Лепосавића, и ја лично немам намјеру бранити министра. Нећу га бранити јер, изузев закона о слободи вјероисповијести за четири мјесеца у министарству правде и у пољу његовог дјеловања ништа се није промијенило и даље је све као у вријеме ДПС-а. У том министарству није ни почето са размонтиравањем хоботнице ДПС-а. Иста је ситуација и у цијелој Влади, а не само у овом министарству. И ако су то била предизборна обећања, прије свих премијера Здравка Кривокапића. И да се његово разрјешење нашло на столу због овога, ја бих подржао да се министар искључи из Владе. Али вођен тим, већина садашњих министара не би преживјела такав начин рада. А када би се разрјешавало због тога што није ударено на криминални клан ДПС-а, тада то не би „преживио“ ни сам премијер. Међутим хоботница ДПС-а још увијек дише, ради, свађа и командује (свједоци смо шта се дешава на улицама).

                Али и поред тога, министар није дошао у немилост премијера због слабог рада, већ због става о Сребреници. Е тај став се мора, бранити по сваку цијену. Јер сви до једнога који смо гласали за Здравка Кривокапића, тврдимо да у Сребреници није био геноцид. Захваљујући онима који су гласали Здравка Кривокапића ова влада постоји. А то се упорно заборавља, као што је и сам премијер то заборавио. Срби у Црно Гори се опет покушавају довести да буду грађани другог реда, који немају право на свој став и мишљење. Министар Лепосавић је дио тог народа и није спреман да га прода у корист других, као поједини. Да је среће, правде и мање послушности, изречени став министра Лепосавића би био и званични став Владе Црне Горе.

                Ова влада постоји захваљујући само једном народу а тај народ је добио од ње и њеног премијера, потписивање срамног споразума којим се опет признаје независност Косова*. И даље је остала химна фашистичког сарадника Секуле Дрљевића. Као и Ранкова застава и грб, који немају никакво хералдичко утемељење у историји Црне Горе. Ту је и сипање честитки Косову*, од стране Владе али ни предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић не заостаје. Санкције Русији, лоши односи са Србијом, НАТО промоција. Недодирљивост ДПС кадрова. И играње како неки други свирају, а не како желе они који су гласали Здравка Кривокапића и ову Владу. То није оно зашта смо гласали. Са тробојком и Србима до власти, а сада смјена људи због исправног става и то заједно са ДПС-ом. Требало би да премијер онако професорски размотри шта се од њега очекивало а шта смо добили. И онда би сам требао наћи адекватан назив за то.

                Морамо научити да не постоји нико и ништа изнад интереса грађана, а посебно оних грађана чију сте подршку добили и још увијек је имате. Ако наши партнери на западу не могу да разумију вољу грађана, онда је вријеме за неке нове партнере. Јер њихове „демократије“, у којој немамо право на став и своју главу, нам  је доста. Циљ треба да нам је Европска Унија али не по цијену сатанизације и асимиловања једног народа, треба да одбацимо све што јесмо, да би нас можда примили у ЕУ. Па стварно је много.

                А што се смјене тиче, сматрам да има пречих за смјену, почевши од Миливоја Катнића, Радоја Жугића и РТЦГ, који су уз ДПС ову земљу довели до пропадања.  А не да се не смјењују људи због става и мишљења по вољи амбасада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *